Go Back
+ servings
saffranspasta
Print Pin
Inga betyg än

Saffranspasta med tomat och dragon

Måltid Lunch, Middag
Tag Lunch, middag, recept, saffranspasta, vegetariskt
Specialkost Vegetariskt
Servings 4 port

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 1 msk salt/ lite vatten
  • 1 stor bananschalottenlök
  • 0,5 tsk chili flakes
  • 2,5 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl finriven parmesan
  • 0,5 kruka dragon

Instruktioner

  • Koka upp välsaltat pastavatten.
  • Stek finhackad lök i smör tillsammans med chiliflakes. Häll i vitt vin, låt ca hälften koka bort. Ha i tomater, socker, salt och saffran. Låt puttra ca 10 min.
  • Koka pasta.
  • Blanda ner grädde i tomatsåsen. Stäng av värmen på såsen och ha i parmesan. Späd ev med 1-2 dl pastavatten för en lösare sås.
  • Blanda den färdiga pastan med såsen. Servera med dragonblad och extra parmesan.