Avokadopasta med ugnsrostade tomater – veckans vegorecept

Vad är enklare eller godare att ta med bjuda familj och vänner på vid picknicken än en läcker pastasallad? Lätt att laga i stora mängder och gör du en vegetarisk variant passar den alla. Veckans Meat Free Monday-recept är Caroline – In The Making by C´s smakrika avokadopasta med ugnsrostade tomater.

Avokadopasta med ugnsrostade tomater

Ingredienser, 2 personer: 

  • 250 g spagetti
  • 1 avokado
  • 1 liten chili, färsk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 näve basilikablad
  • 30 g parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Ugnsrostade tomater: 

  • 350 g körsbärstomater av god kvalitet
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamico
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Topping: 

  • Basilika
  • Chiliflakes
  • Parmesan
  • Pinjenötter

Gör så här:

Ugnsrostade tomater:

  1. Sätt ugnen på 100° varmluft.
  2. Blanda olivolja, socker, balsamico och kryddor.
  3. Lägg tomaterna i en ugnsfastform och ringla över blandningen.
  4. Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 till 2 timmar.

Avokadopasta: 

  1. Dela, kärna och gröp ur avokado – lägg i en bunke.
  2. Finhacka chili och vitlök. Riv osten.
  3. Lägg alla ingredienser i bunken och kör med en mixerstav.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara cirka 1 msk kokvatten.
  5. Vänd ner avokadoröran och lägg upp pastan på ett fint fat.
  6. Toppa med ugnsrostade tomater, färsk basilika, chiliflakes, pinjenötter och hyvlad parmesan – servera.

avokadopasta

Smaklig måltid!

Recept och foto: Caroline – In The Making by C

Skriv ut recept
Avokadopasta med ugnsrostade tomater
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 400-499
Portioner
Ingredienser
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 400-499
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Ugnsrostade tomater: Sätt ugnen på 100° varmluft. Blanda olivolja, socker, balsamico och kryddor.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsfastform och ringla över blandningen. Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 till 2 timmar.
  3. Avokadopasta: Dela, kärna och gröp ur avokado - lägg i en bunke.
  4. Finhacka chili och vitlök. Riv osten. Lägg alla ingredienser i bunken och kör med en mixerstav.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara cirka 1 msk kokvatten. Vänd ner avokadoröran och lägg upp pastan på ett fint fat.
  6. Toppa med ugnsrostade tomater, färsk basilika, chiliflakes, pinjenötter och hyvlad parmesan - servera.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.