Avokadopasta med ugnsrostade tomater – veckans vegorecept

Vad är enklare eller godare att ta med bjuda familj och vänner på vid picknicken än en läcker pastasallad? Lätt att laga i stora mängder och gör du en vegetarisk variant passar den alla. Veckans Meat Free Monday-recept är Caroline – In The Making by C´s smakrika avokadopasta med ugnsrostade tomater.

Avokadopasta med ugnsrostade tomater

Ingredienser, 2 personer: 

  • 250 g spagetti
  • 1 avokado
  • 1 liten chili, färsk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 näve basilikablad
  • 30 g parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Ugnsrostade tomater: 

  • 350 g körsbärstomater av god kvalitet
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamico
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Topping: 

  • Basilika
  • Chiliflakes
  • Parmesan
  • Pinjenötter

Gör så här:

Ugnsrostade tomater:

  1. Sätt ugnen på 100° varmluft.
  2. Blanda olivolja, socker, balsamico och kryddor.
  3. Lägg tomaterna i en ugnsfastform och ringla över blandningen.
  4. Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 till 2 timmar.

Avokadopasta: 

  1. Dela, kärna och gröp ur avokado – lägg i en bunke.
  2. Finhacka chili och vitlök. Riv osten.
  3. Lägg alla ingredienser i bunken och kör med en mixerstav.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara cirka 1 msk kokvatten.
  5. Vänd ner avokadoröran och lägg upp pastan på ett fint fat.
  6. Toppa med ugnsrostade tomater, färsk basilika, chiliflakes, pinjenötter och hyvlad parmesan – servera.

avokadopasta

Smaklig måltid!

Recept och foto: Caroline – In The Making by C

Skriv ut Pin
Inga betyg än

Avokadopasta med ugnsrostade tomater

Måltid Lunch, Middag
Tag avocadopasta, god pasta, meatfreemonday, pastasallad, vegetarisk pasta, vegetarisk pastasallad
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 400-499
Portioner 2

Ingredienser

  • 250 g spagetti
  • 1 st avokado
  • 1 st röd chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk basilika
  • 30 g parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 350 g körsbärstomater
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamico
  • 2 nypor havssalt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 msk pinjenötter

Instruktioner

  • Ugnsrostade tomater: Sätt ugnen på 100° varmluft. Blanda olivolja, socker, balsamico och kryddor.
  • Lägg tomaterna i en ugnsfastform och ringla över blandningen. Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 till 2 timmar.
  • Avokadopasta: Dela, kärna och gröp ur avokado - lägg i en bunke.
  • Finhacka chili och vitlök. Riv osten. Lägg alla ingredienser i bunken och kör med en mixerstav.
  • Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara cirka 1 msk kokvatten. Vänd ner avokadoröran och lägg upp pastan på ett fint fat.
  • Toppa med ugnsrostade tomater, färsk basilika, chiliflakes, pinjenötter och hyvlad parmesan - servera.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg