Vad är enklare eller godare att ta med bjuda familj och vänner på vid picknicken än en läcker pastasallad? Lätt att laga i stora mängder och gör du en vegetarisk variant passar den alla. Veckans Meat Free Monday-recept är Caroline – In The Making by C´s smakrika avokadopasta med ugnsrostade tomater.
Avokadopasta med ugnsrostade tomater
Ingredienser, 2 personer:
- 250 g spagetti
- 1 avokado
- 1 liten chili, färsk
- 3 vitlöksklyftor
- 1 näve basilikablad
- 30 g parmesanost
- 1 msk olivolja
- 1 msk citronsaft
- Flingsalt
- Svartpeppar
Ugnsrostade tomater:
- 350 g körsbärstomater av god kvalitet
- 1 tsk strösocker
- 2 msk olivolja
- 1 msk balsamico
- Havssalt
- Svartpeppar
Topping:
- Basilika
- Chiliflakes
- Parmesan
- Pinjenötter
Gör så här:
Ugnsrostade tomater:
- Sätt ugnen på 100° varmluft.
- Blanda olivolja, socker, balsamico och kryddor.
- Lägg tomaterna i en ugnsfastform och ringla över blandningen.
- Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 till 2 timmar.
Avokadopasta:
- Dela, kärna och gröp ur avokado – lägg i en bunke.
- Finhacka chili och vitlök. Riv osten.
- Lägg alla ingredienser i bunken och kör med en mixerstav.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara cirka 1 msk kokvatten.
- Vänd ner avokadoröran och lägg upp pastan på ett fint fat.
- Toppa med ugnsrostade tomater, färsk basilika, chiliflakes, pinjenötter och hyvlad parmesan – servera.
Smaklig måltid!
Recept och foto: Caroline – In The Making by C
Avokadopasta med ugnsrostade tomater
Portioner 2
Ingredienser
- 250 g spagetti
- 1 st avokado
- 1 st röd chili
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 näve färsk basilika
- 30 g parmesan
- 1 msk olivolja
- 1 msk citronsaft färskpressad
- 2 nypor flingsalt
- 1 nypa svartpeppar
- 350 g körsbärstomater
- 1 tsk strösocker
- 2 msk olivolja
- 1 msk balsamico
- 2 nypor havssalt
- 1 nypa svartpeppar
- 1 knippe färsk basilika
- 1 nypa chiliflakes
- 2 msk riven parmesanost
- 2 msk pinjenötter
Instruktioner
- Ugnsrostade tomater: Sätt ugnen på 100° varmluft. Blanda olivolja, socker, balsamico och kryddor.
- Lägg tomaterna i en ugnsfastform och ringla över blandningen. Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 till 2 timmar.
- Avokadopasta: Dela, kärna och gröp ur avokado - lägg i en bunke.
- Finhacka chili och vitlök. Riv osten. Lägg alla ingredienser i bunken och kör med en mixerstav.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara cirka 1 msk kokvatten. Vänd ner avokadoröran och lägg upp pastan på ett fint fat.
- Toppa med ugnsrostade tomater, färsk basilika, chiliflakes, pinjenötter och hyvlad parmesan - servera.