Avokadopasta med ugnsrostade tomater – veckans vegorecept

Vad är enklare eller godare att ta med bjuda familj och vänner på vid picknicken än en läcker pastasallad? Lätt att laga i stora mängder och gör du en vegetarisk variant passar den alla. Veckans Meat Free Monday-recept är Caroline – In The Making by C´s smakrika avokadopasta med ugnsrostade tomater.

Avokadopasta med ugnsrostade tomater

Ingredienser, 2 personer: 

  • 250 g spagetti
  • 1 avokado
  • 1 liten chili, färsk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 näve basilikablad
  • 30 g parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Ugnsrostade tomater: 

  • 350 g körsbärstomater av god kvalitet
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamico
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Topping: 

  • Basilika
  • Chiliflakes
  • Parmesan
  • Pinjenötter

Gör så här:

Ugnsrostade tomater:

  1. Sätt ugnen på 100° varmluft.
  2. Blanda olivolja, socker, balsamico och kryddor.
  3. Lägg tomaterna i en ugnsfastform och ringla över blandningen.
  4. Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 till 2 timmar.

Avokadopasta: 

  1. Dela, kärna och gröp ur avokado – lägg i en bunke.
  2. Finhacka chili och vitlök. Riv osten.
  3. Lägg alla ingredienser i bunken och kör med en mixerstav.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara cirka 1 msk kokvatten.
  5. Vänd ner avokadoröran och lägg upp pastan på ett fint fat.
  6. Toppa med ugnsrostade tomater, färsk basilika, chiliflakes, pinjenötter och hyvlad parmesan – servera.

avokadopasta

Smaklig måltid!

Recept och foto: Caroline – In The Making by C

Skriv ut Pin
Inga betyg än

Avokadopasta med ugnsrostade tomater

Måltid Lunch, Middag
Tag avocadopasta, god pasta, meatfreemonday, pastasallad, vegetarisk pasta, vegetarisk pastasallad
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 400-499
Portioner 2

Ingredienser

  • 250 g spagetti
  • 1 st avokado
  • 1 st röd chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk basilika
  • 30 g parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 350 g körsbärstomater
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamico
  • 2 nypor havssalt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 msk pinjenötter

Instruktioner

  • Ugnsrostade tomater: Sätt ugnen på 100° varmluft. Blanda olivolja, socker, balsamico och kryddor.
  • Lägg tomaterna i en ugnsfastform och ringla över blandningen. Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 till 2 timmar.
  • Avokadopasta: Dela, kärna och gröp ur avokado - lägg i en bunke.
  • Finhacka chili och vitlök. Riv osten. Lägg alla ingredienser i bunken och kör med en mixerstav.
  • Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara cirka 1 msk kokvatten. Vänd ner avokadoröran och lägg upp pastan på ett fint fat.
  • Toppa med ugnsrostade tomater, färsk basilika, chiliflakes, pinjenötter och hyvlad parmesan - servera.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.