Go Back
+ servings
avopasta
Print Pin
Inga betyg än

Avokadopasta med ugnsrostade tomater

Måltid Lunch, Middag
Tag avocadopasta, god pasta, meatfreemonday, pastasallad, vegetarisk pasta, vegetarisk pastasallad
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 400-499
Servings 2

Ingredienser

  • 250 g spagetti
  • 1 st avokado
  • 1 st röd chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk basilika
  • 30 g parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 350 g körsbärstomater
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamico
  • 2 nypor havssalt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 msk pinjenötter

Instruktioner

  • Ugnsrostade tomater: Sätt ugnen på 100° varmluft. Blanda olivolja, socker, balsamico och kryddor.
  • Lägg tomaterna i en ugnsfastform och ringla över blandningen. Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 till 2 timmar.
  • Avokadopasta: Dela, kärna och gröp ur avokado - lägg i en bunke.
  • Finhacka chili och vitlök. Riv osten. Lägg alla ingredienser i bunken och kör med en mixerstav.
  • Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara cirka 1 msk kokvatten. Vänd ner avokadoröran och lägg upp pastan på ett fint fat.
  • Toppa med ugnsrostade tomater, färsk basilika, chiliflakes, pinjenötter och hyvlad parmesan - servera.