Längtar du efter sommarens sköna grillkvällar? Vi gör vårt bästa för att du ska få njuta av gott grillat – och näringsrikt. Här med 5 smarriga såser på kvarg.
Att grilla kan innebär en hel del feta såser, vilket inte är fel ibland, men som går att variera med några lättare om du vill – utan att tumma på smaken. Här hittar du 5 recept på såser av kvarg som är goda till det mesta och ger kroppen byggstenar från kvargens protein. Bon appetit!
5 recept på såser av kvarg, perfekta till grillat
Bearnaisesås på kvarg
Ingredienser:
- 3–3,5 dl kvarg
- 2 äggulor
- 1 msk vitvinsvinäger
- Dragon & persilja efter tycke och smak. Torkad eller färsk.
- Salt & vitpeppar
Gör så här: Vispa äggulorna och blanda sedan i samtliga ingredienser. Krydda därefter med dragon, salt, vitpeppar och persilja efter smak. Servera!
Ädeloströra på kvarg
Ingredienser:
- 250 g kvarg
- 125–140 g riven ädelost
- Cirka 2 msk finklippt gräslök
Gör så här: Börja med att blanda kvargen med ädelosten och rör om. Häll sedan i gräslöken. Klart!
Tzatziki på kvarg
Ingredienser:
- 200g kvarg
- 1/3 gurka
- 2-3 vitlöksklyftor
- Salt efter tycke
- Vatten
Gör så här: Häll upp kvargen i en skål och riv gurkan. Pressa sedan i vitlöken med en vitlökspress och addera därefter vatten till du får den konsistens du vill. Salta och servera!
Hamburgerdressing på kvarg
Ingredienser:
- 250 g kvarg
- 1 dl bostongurka
- 1,5 msk stark senap
- 1 dl chilisås
- Salt och peppar
Gör så här: Rör ihop alla ingredienser och låt dressingen stå en stund. Servera till grillat!
Guaccamole på kvarg
Ingredienser:
- 250 gram kvarg1 avokado
- 1 hel vitlöksklyfta
- ½ finhackad tomat
- Chili
- Vatten
- Salt och peppar
Gör så här: Blanda samman alla ingredienserna. Tillsätt vatten, salt och peppar efter tycke och smak. Färdigt att servera!