Så ökar du din prestation med rödbetsjuice – fördelar, HealthyCo Beetroot Juice, recept

rödbetsjuice BuyThe Box Rödbeta ökad prestation av röddbetsjuice

Har du hört att du kan öka din prestation med rödbetsjuice? Men varför är det så och hur får du bäst effekt? Här förklarar vi hur den röda roten ger dig kraft och hälsa, ger tips på en bra produkt och ett recept om du vill prova att göra egen powerdryck.

Vanligast är kanske att du får i dig rödbetor i form av sallad, paj eller som tillbehör vid andra maträtter, men då är den oftast tillagad. Faktum är dock att rödbetan är otroligt näringsrik och en riktig mirakelkur för kroppen när den används rå. Precis som med många andra livsmedel så förlorar den många viktiga näringsämnen när du tillagar den, prova därför att använda denna super-rotfrukt till juice.

För ett par år sedan konstaterade forskare att du kan få öka din prestation med rödbetsjuice i samband med träning. Studier visade att du kan öka din uthållighet med upp till 16% med hjälp av rödbetsjuice. Det beror på att rödbetan innehåller höga halter av nitrat som först reduceras till nitrit och tillslut bildar kväveoxid som vidgar blodkärlen. Detta leder till en ökad blodgenomströmning, vilket också är en av anledningarna till att rödbetan sägs ha en förmåga att sänka högt blodtryck. Tillsammans med regelbunden motion upplever många att denna metod har varit mer effektiv än olika läkemedel.

HealthyCo´s organiska Eco Beetroot Juice är en smakrik juice från koncentrat utan tillsatt socker. Den innehåller 90% organisk rödbetsjuice, samt 10% organisk äppeljuice från koncentrat. 

Många atleter upplever att det har blivit både snabbare och mer uthålliga efter att de upptäckt rödbetsjuicen. Genom att dricka juicen upp till en vecka innan en tävling eller ett lopp sägs du kunna maximera din prestation. Något som är viktigt att tänka på när du dricker rödbetsjuice är dock att inte skölja munnen, spotta eller använda vissa typer av tuggummin efter att du druckit den. Detta eftersom du då riskerar att förlora nitratets goda effekter.

Rödbetsjuicen sägs också ha en rad andra olika hälsofördelar, som att den minskar hjärtsjukdomar, inflammationer och underlättar matsmältningen. Den påstås även hålla din lever ren och frisk. En lagom dos med rödbetsjuice kan alltså ha en fantastiskt positiv påverkan på din kropp – både för prestationen och hälsan.

Exempel på andra livsmedel som innehåller mycket nitrat är: ruccola, spenat och mangold. Detta är alltså perfekt att ladda upp med inför tävlingar och lopp där du behöver behöver maxa din uthållighet. Tänk på att dricka rödbetsjuicen 2-3 timmar innan aktiviteten så att kroppen hinner ta upp nitratet.

Rödbetsjuice

Ingredienser:

  • 300 gram rödbetor
  • 1 tsk färsk riven ingefära (valfritt)

Gör så här:

  1. Skala rödbetorna och skär upp i mindre bitar.
  2. Kör rödbetorna till juice i en råsaftcentrifug, vill du ha ingefära i så skala den och tillsätt i centrifugen.
  3. Juicen är redo att drickas, serveras gärna kall!
rödbetsjuice BuyThe Box Rödbeta ökad prestation av röddbetsjuice
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Rödbetsjuice

Måltid Mellanmål
Tag bättre uthållighet, Eco Beetroot Juice, fördelar med rödbetor, fördelar med rödbetsjuice, ökad prestation, ökad uthållighet, positivt med röbetsjuice, rödbetans fördelar, rödbets juice, rödbetsjuice

Ingredienser

  • 300 g rödbetor
  • 1 tsk riven ingefära

Instruktioner

  • Skala rödbetorna och skär upp i mindre bitar.
  • Kör rödbetorna till juice i en råsaftcentrifug. Vill du ha ingefära i så skala den och tillsätt i centrifugen.
  • Juicen är redo att drickas, serveras gärna kall!

 

Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika gym, tips på häsloinriktare restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide!

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg