Så lyckas du med sunda, billiga matlådor – 10 knep

hälsosam matkasse matlådor

Vad är hemligheten för att lyckas med sunda matlådor som inte kostar skjortan? Här hittar du 10 knep som både sparar tid, pengar och fyller kroppen med näring.

Har du fullt upp med jobb eller skolgång? Då kan matlådor underlätta. I ett fullspäckat schema behöver du hålla energin uppe med näringsrik kost, gärna som inte kostar skjortan. Att gå ut och äta på luncherna eller köpa hem mat är trevligt, men det är lätt att pengarna flyger iväg.

I matlådorna FoodEcoBox håller maten upp till fem gånger längre jämfört med vanliga matlådor, med bibehållen näring. Det gör att du utan problem kan förbereda din mat för många dagar på en gång, utan att behöva tänka på att den blir dålig. 

► Läs mer och köp dina matlådor från FoodEcoBox här!

Oavsett om du är student eller av andra skäl har en stramare budget så finns det sätt att äta hälsosamt, spara tid och få ihop ekonomin. Allt handlar om planering, förberedelse, smart innehåll och paketering.

Så lyckas du med hälsosamma och billiga matlådor – 10 knep

1. Se till att alltid ha bra basprodukter hemma i skafferiet så som råris, linser, bönor, quinoa, kryddor, soja, fond, vitlök, krossade tomater m.m. – att komplettera med frys- och färskvaror.

2. Kolla annonsbladen för dina lokala matbutiker. Där hittar du alla extrapriser och kan passa på att handla hem proteinrika livsmedel som köttfärs, kyckling, fisk o.s.v. i större mängder som ofta kan vara ganska dyrt i vanliga fall. Det du inte använder direkt kan du lätt stoppa i frysen.

matlådor
3. Ägg, kvarg, keso, linser och tonfisk
på burk är exempel på andra proteinrika och mättande livsmedel som är perfekta att ha hemma.

4. Köp hem grönsaker efter säsong. Zucchini, aubergine, morötter, vitkål, rödkål, selleri, sötpotatis och andra grönsaker och rotfrukter är exempelvis ofta både billigt och näringsrikt.

5. Frysdisken är också full av grönsaker och bär som kan vara billigare än färska, med samma näringsinnehåll och goda smak.

6. Storhandla eller veckohandla. Gör upp en matsedel på vad du ska laga, skriv ned allt du behöver införskaffa till dina matlådor. Håll dig till listan för att undvika att småhandla onödiga saker som lätt gör att det svider i plånboken till slut.

7. Välj gärna en dag i veckan då du lagar storkok för kommande vecka. Söndagar brukar vara en bra dag, men du kanske hellre föredrar att laga lite mer mat på kvällarna? Passa på att göra extra mycket för att kunna spara undan till en eller flera matlådor att äta dagen efter. Hitta det sättet som passar dig bäst!

matlådor

8. Håll dig till färre ingredienser så sparar du in mycket pengar. Det är lätt hänt att handla hem massor av ingredienser som glöms bort och blir dåliga till slut. Se istället till att använda dig utav kryddor, fonder eller buljongtärningar som ger en god smak!

9. Bunkra upp på jobb/skola om du har förvaringsmöjligheter. Köp med dig nötter, burkmat, yoghurt, havregryn och annat som du snabbt kan svänga ihop en lunch eller mellanmål av.

10. Sänk ribban. En grov macka med ägg och avocado är till exempel ett utmärkt lunchförslag, en wrap, wok av rester, gröt eller helt enkelt kokta ägg, frukt och nötter. Kroppen struntar i om det är ”mat lagad från grunden” så länge den får i sig tillräckligt med energi och näring.

matlådor

15% rabatt på smarta matlådor för din hälsa, ekonomi och miljö

Oavsett om du är mån om dina träningsresultat, hälsan, vill spara tid och pengar, eller mest värna om miljön så är FoodEcoBox ett smart val. Investera i en egen med 15% rabatt*, ange koden: sporthalsa15

► Läs mer och köp dina matlådor från FoodEcoBox här!

*Ger 15% rabatt på hela sortimentet. Kan användas en gång per användare. Gäller tills vidare.

Hoppas du hittar några goda ideer till din matlådor!

Fler rekommenderade artiklar:

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!

hälsosam matkasse matlådor
Skriv ut Pin
4 från 9 röster

Så lyckas du med sunda, billiga matlådor – 10 knep

Måltid Lunch, Middag
Tag hälsosamma lunchlådor, hälsosamma matlådor, lunchlådor, matlådor, nyttiga matlådor, tips på matlådor
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg