5 snabba lunchrecept till dig som jobbar hemifrån

Saknar du inspiration och tycker det är svårt att komma på vad du ska äta under dagarna där hemma? Här hittar du 5 snabba lunchrecept från Apetit som både smakar fantastiskt och fyller dig med näringsrika grönsaker.

Vi är många som jobbar hemifrån eller tar hand om krassliga barn, då både ork, motivation och tid att följa något avancerat lunchrecept kan saknas? Har du en lång to-do-lista eller annat som behöver din uppmärksamhet är det svårt att få ro till flera timmars matlagning, samtidigt som vi behöver få i oss energi för att orka. Helst utan att tumma på smak, kvalitet eller näringsinnehåll.

Ett enkelt knep är att alltid ha hemma frysta grönsaker och färdigmat, där företaget Apetit erbjuder hälsosamma och smakrika alternativ. Här hittar du några rekommenderade lunchrecept med deras produkter.

5 snabba lunchrecept till dig som jobbar hemifrån

Feta- och grönsaksfyllning till ugnsbakad potatis

Tillagningstid: mindre än 15 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • ½ påse Apetit ärtor-majs-paprika (à 600 g)
  • 400 g turkisk yoghurt
  • 200 g fetaost i kuber
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl hackad bladpersilja

Gör så här:

  1. Lägg en halv påse ärtor-majs-paprika i en skål som tål mikrovågsugn. Tillsätt 2 matskedar vatten och sätt på locket på skålen. Värm i mikrovågsugn (800 W) i 4 minuter.
  2. Låt grönsakerna svalna.
  3. Blanda alla ingredienser och låt dra en stund i kylskåp.
  4. Servera med valfria tillbehör, förslagsvis ugnsbakad potatis, i pitabröd eller till en sallad.

Vietnamesisk grönsaks- och risnudelsallad

Tillagningstid: mindre än 30 minuter

Ingredienser, 2 portioner:

  • 1 l vatten
  • 100 g (okokta) risnudlar
  • ½ påse Herrgårdsgrönsaker ( à 550 g)
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 färsk röd chili i skivor
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl sesamolja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk sesamfrön

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet och stäng av spisen. Lägg i nudlarna i det heta vattnet och låt dra i 4 minuter.
  2. Häll av vattnet och låt nudlarna svalna.
  3. Lägg en halv påse grönsaker i en skål som tål mikrovågsugn. Tillsätt 2 matskedar vatten och sätt på locket på skålen. Värm i mikrovågsugn (800 W) i 6 minuter.
  4. Låt grönsakerna svalna.
  5. Hacka koriandern och skiva chilin.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
  7. Blanda såsen med grönsakerna och nudlarna, låt smakerna sätta sig i kylskåp i ca 10 minuter.

Ugnsomelett

Tillagningstid: mindre än 30 minuter

Ingredienser, 2 portioner:

  • ½ påse Herrgårdsgrönsaker (à 550 g)
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krossad vitlöksklyfta

Gör så här:

  1. Lägg de frysta grönsakerna i en ugnsform.
  2. Blanda ägg, riven ost, grädde, vitlök och salt.
  3. Häll blandningen över grönsakerna i formen och rör om lite.
  4. Grädda i ugn i 180 grader i ca 30 minuter tills omeletten har stelnat.

Pestopasta

Tillagningstid: mindre än 15 minuter

Ingredienser, 2 portioner:

  • 200 g pasta
  • 4 matskedar pesto
  • 1 matsked rapsolja
  • 100 g hackade champinjoner
  • 1 påse Herrgårdsgrönsaker
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner peston i den heta pastan.
  2. Häll olja i en varm panna och stek svampen under omrörning i några minuter.
  3. Tillsätt de frysta grönsakerna och fortsätt steka i cirka 5 minuter.
  4. Blanda ihop pastan och de varma grönsakerna och smaka av med salt och peppar.

Pizza Veganese med avokado och spenat

Tillagningstid: mindre än 15 minuter

Ingredienser, 1 portion:

  • 1 Apetit Pizza Veganese
  • 1 avokado
  • Babyspenat
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk smaksatt rapsolja

Gör så här:

  1. Ta bort plastförpackningen runt pizzan och placera den på en ugnsplåt. Låt pizzan tina i rumstemperatur medan ugnen värms till 250 grader. Baka i mitten av ugnen i cirka 7 minuter.
  2. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur innehållet på en skärbräda. Skär i skivor. Toppa din heta pizza med avokadoskivor, spenat och sesamfrön. Droppa smaksatt rapsolja längs med pizzans kanter.

Om Apetit

Apetit har mer än 60 års erfarenhet av kontraktsodling och förädling av grönsaker, med hög kvalitet och hållbarhet som motto. Målet är att erbjuda enkla och läckra frysta produkter som främjar ditt välmående. Apetit är Finlands ledande varumärke frysta grönsaker, veganska och vegetariska hamburgare och pizzor. Majoriteten av grönsakerna som Apetit använder odlas av omkring 130 finska kontraktsodlare, där vanliga råvaror är potatis, purjolök, morot, ärter, spenat, kålrot, palsternacka, selleri, rödbeta och ekologisk spenat.

”Vi värdesätter hög kvalitet och hållbarhet.”

Tack vare företagets metod för ansvarsfull odling och nära samarbete med kontraktsodlare är dessa råvarors ursprung alltid känt. Tryggt, klimatsmart, näringsrikt, smidigt och gott. Läs mer om Apetit och hitta fler goda lunchrecept här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.