Så klarar du sluttampen av ”vabruari” – vi har samlat de bästa tipsen!

Nu i februari når vanligtvis säsongsinfluensa, vinterkräksjukan och RS-virus sin absoluta topp. Trots att sjukdomarna såklart är väldigt påfrestande, är de ändå harmlösa för de flesta. Men för små barn, äldre och personer i riskgrupper kan de vara riktigt farliga. De flesta känner till att det är viktigt att tvätta händerna och få frisk luft, men vi har samlat några fler tips för att du ska klara dig månaden ut…

Ett bra immunförsvar kommer inifrån, och Acaibär är faktiskt en fantastisk källa av alla olika möjliga vitaminer (bland annat väldigt höga halter C-vitamin), mineraler och antioxidanter som kan boosta ditt immunförsvar.

Acai är ett bär som växer vilt i Amazonas regnskogar, och dess lokala befolkning har i århundraden använt sig av detta underbär och dess helande, immunstärkande och energigivande egenskaper.
Fler och fler börjar dock få upp ögonen för Acaibär, som anses vara en av de bästa livsmedlen inom Superfood-kategorin.

Läs mer om Acaibär och beställ dina här. 

Det finns även andra sätt att förebygga förkylning. ColdZyme Munspray hjälper till att både förebygga, men även förkorta förkylningen om du redan har drabbats.

ColdZyme munspray är en CE-märkt, medicinteknisk produkt, som innehåller flera förebyggande och förkortande ämnen. Det viktiga är att starta behandlingen direkt vid det första förkylningssymptomet.
ColdZyme sprayas direkt i svalget där det genast börjar verka genom att bilda en skyddande barriär, som gör det svårare för förkylningsviruset att få fäste.

Sprayen kan användas fyra år och uppåt, och har en god smak som de flesta gillar.

Läs mer om ColdZyme och handla den snabbt och smidigt på nätapoteket: apohem.se

Vi har tidigare nämnt hur viktig handhygienen är för att hålla sig frisk, och utöver tvål är det bra att komplettera med handsprit. Men många tycker att de förvärrar händernas redan vintertorra hud, samt att det inte finns något smart sätt att ta med sig det.

Lyckligtvis finns Hand Sanitiser, som är en rengöringsspray för dina händer. Med dess hudvänliga formula har den återfuktande egenskaper samtidigt som den effektivt rengör dina händer och håller bakterier borta. Den funkar på alla typer av händer, även torra och känsliga.

Sprayen är ekologisk, hudvänlig och miljövänlig – ett naturligt alternativ till den vanliga antiseptiska handspriten. Man kan hålla händerna rena utan att vår planet tar skada.

Läs mer om denna smidiga och uppfräschande spray här.

Det finns som sagt aldrig några hundraprocentiga garantier. Skulle oturen vara framme, är det viktigt att din kropp på ett mjukt och naturligt sätt hittar tillbaka till balansen, eftersom vätskebalansen i kroppen kan rubbas vid sjukdom.

Dropp vätskeersättning är en ny, svenskutvecklad, vätskeersättning i brustablettform. Den innehåller mer elektrolyter, mindre socker och mindre inverkan på miljön.

Vätskeersättningen baseras på en vetenskapligt framtagen elektrolytblandning, som snabbt återställer kroppens vätske- och saltbalans. Detta utan att tillföra onödiga kalorier eller konstgjorda tillsatser till kroppen. Dessutom är alla ingredienser biologiskt nedbrytbara, och överflödiga förpackningar har reducerats så att produkten lämnar ett så litet ekologiskt fotspår efter sig som möjligt.

Tips! 25 februari – 24 mars är det 20% rabatt på Dropp vätskeersättning på Apoteket AB

Läs mer om denna välgörande vätskeersättning här

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.