Så gör du knäböj – veckans teknikfilm

Knäböj, benböj, squat… kär basövning har många namn. Att böja på benen och sedan ställa dig upp är en av de vanligaste rörelserna du gör. Redan där har du ett gott skäl att stärka dig i övningen och i veckans teknikfilm visar coach Patrick Rapp hur.

Vid knäböj jobbar du främst med framsida lår, rumpan och vaderna. Du kan göra övningen på mängder av sätt, som med kettlebells, hantlar, i smithmaskin och skivstång. Dessutom använder du musklerna lite olika beroende på belastningens tyngdpunkt, om du har den frampå kroppen, vid sidorna eller på ryggen.

Du kommer även att känna att du behöver spänna bål, rygg och axlar. Som i alla basövningar involveras hela kroppen och det är mycket att tänka på. Börja gärna lugnt och lär dig tekniken innan du lassar på tunga vikter.

– Knäböj är en av de första övningar jag gör med mina klienter. Dels för att se hur rörligheten och koordinationen ser ut, dels för att bygga stora och starka muskler, säger personliga tränaren Patrick Rapp. Och här visar han dig hur du gör.

Så gör du knäböj – veckans teknikfilm

Tips från coach Patrick Rapp!

Börja gärna med cirka 3-5 set med 10-15 repetitioner. Det får gärna kännas jobbigt under de sista repetitionerna och du ska behöva vila ett par minuter mellan de sista seten för att orka med.

Följ Patricks blogg här för mer träningsinspiration och tips.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.