Så gör du Hip-thrust – rumpövningarnas rumövning i veckans teknikfilm

Rumpan är en av kroppens största muskler som ger dig mängder av fördelar att träna. En riktig powerövning för den är hip-thrust. I veckans teknikfilm förklarar och visar coach Patrick Rapp hur du utför den.

Hip-thrust är effektiv för att bygga stora och starka rumpor, men även som en basövning för rehabilitering, grundträning och maxstyrka. Övning blev populär genom “The Glute Guy” Bret Contreras och är nu välkänd på gymmen runtom i världen. Positivt är att hip-thrust är lätt att lära dig och tar bort mycket belastning från rygg och knän, vilket gör att du kan lyfta tungt samtidigt som du minimerar skaderisken.

Så gör du hip-thrust – veckans teknikfilm

Tips från coach Patrick Rapp!

Börja gärna med cirka 3-5 set och 15-20 repetitioner med lättare vikter. Detta för att tekniken ska sitta innan du lastar på.

När du kommer upp till tyngre vikter – gör gärna några uppvärmningsset innan du kör de tyngre seten. Förslagsvis 3-5 set med 5-10 repetitioner. Om du verkligen vill att rumpan ska få jobba plockar du bort lite vikt efter de tyngre seten och kör tre till fyra lättare set. Sen kan du tänka på Patrick när du ska gå i trappor dagen efter… 😉

Följ Patricks blogg här för mer träningsinspiration och tips.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras