Ryggsäcken som förbättrar din hållning

ryggsäck hållning

Dagens samhälle gör oss allt mer stillasittande, vilket i sin tur bidrar till att vi får dålig hållning och olika besvär. Men finns lösningar. Här berättar vi om en smart ryggsäck som hjälper dig till en mer välmående kropp.

Från tv-tittande och skrollande på mobilen i soffan, till att arbeta framför datorn under många timmar, kan bidra till en sämre hållning. Det är få som aktivt tänker på att sträcka på ryggen i dessa situationer, vilket är en anledning till bland annat rygg- och nackbesvär.

Ett annat tillfälle där hållningen blir lidande är vid bärande av väskor av olika slag. En handväska lägger all vikt på en sida och ryggsäckar gör att axlarna tvingas framåt för att kompensera vikten. Känner du ibland att det strålar i axlarna när du använder väskor? Det är för att leder och muskler spänns i axlarna vilket kan leda till fel belastning och smärta. Både rygg, huvud och höfter påverkas negativt och kan påverka gångstilen.

Ryggsäcken som förbättrar din hållning

Swedish Posture senaste ryggsäck är däremot unik, den ger dig en bra hållning och lägger tyngden på rätt ställen. Ryggsäcken är både för dig som drabbats av ryggproblem och för dig som vill förebygga. För dig som regelbundet har mycket att bära på är det här en ryggsäck som är skonsam mot din kropp. Oavsett om du ska till jobbet, gymet eller om du ska vandra eller göra längre utflykter är den att föredra. Rygg, axlar och nacke är viktiga kroppsdelar som ofta utsätts för slitsamma situationer. Du har bara en kropp, det är viktigt att vara rädd om den.

Kardborrebanden som knäpps vid bröstbenet gör att vikten läggs centralt istället för på axlarna.

Sofia Strand har provat ryggsäcken och kände direkt en skillnad i hur den sitter till skillnad från andra ryggsäckar. Hon har själv problem med spända axlar och nacke, vilket gör den ännu mer intressant.

– Första gången jag tog på mig ryggsäcken kände jag direkt en skillnad i hur den sitter. Jag har problem med spända axlar och nacke, vilket gör den ännu mer intressant för mig. Kardborrebanden man knäpper vid bröstbenet gör att ryggsäcken sitter skönt och det känns naturligt för hållningen. Jag går alltid till jobbet och brukar träna antingen direkt innan eller efter, det gör att jag har rätt mycket att bära på. Jag kommer aldrig mer vilja gå i någon annan ryggsäck. säger Sofia.

Mer information om ryggsäcken och andra produkter för en bättre hållning hittar du på swedishposture.se.

Fördelar med en bra hållning

  • Stärker ryggen och bålen vilket förebygger risken för ryggont
  • Fördjupar andningen
  • Minskar stresshormonerna
  • Förbättrar din utstrålning

Fördelar med Posture Vertical Backpack

  • Ingen vikt på axlarna
  • Tyngden läggs centralt på bröstbenet, där vi är som starkast
  • Bröstet utvidgas naturligt
  • Innehållet i ryggsäcken känns lättare
  • Axlarna blir friare och rörligare

Text: Sofia Strand, frilansskribent

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.