Uppmärksamma Cancerfondens viktiga rosa månad med bröstliknande halloncupcakes. Fantastiskt goda och söta av NICK´S ”use like sugar”. Receptet hittar du här.
Att njuta av godsaker hör absolut ihop med omtanke och en hälsosam livsstil. Detta har företaget NICK’S anammat och inriktat sig på produkter som både är goda och får kroppen att må bra. Tillsammans med forskare och experter från livsmedelsbranschen har de utvecklat produkter utan tillsatt socker, vete och gluten.
”Det betyder att ditt blodsocker inte kommer att stiga lika snabbt eller lika högt som när du äter många traditionella sötsaker och bakelser. Nu kan du kapa sockersuget och känna dig mätt längre, samtidigt som du njuter av dina favoritsmaker.”
/NICK´S
Därmed är produkterna perfekta för dig som följer en LCHF-diet, är diabetiker, gillar att ha koll på dina GI-värden eller över lag vill dra ner på raffinerat socker. Dessutom – utan avkall på den goda smaken. Vi lät konditorn Martina ”Skippa Sockret” Norling skapa halloncupcakes av NICK´S Sugar replacement, vilket du smidigt nog kan använda med samma mått som vanligt socker och samma delikata resultat.
Halloncupcakes
Muffins, 8-10 st
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 2 st ägg
- 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl
- 2 dl NICK´S use like suger
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 1-2 dl frysta hallon
Gör så här:
- Börja med att smälta smöret på medelvärme.
- Vispa upp ägg och socker poröst.
- Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt.
- Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten.
- Häll upp smeten i valfria muffinsformar och tryck ner några hallon i varje.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter på 175°.
- Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen.
Frosting
Ingredienser:
- 150 g smör
- 300 g cream cheese
- 1,5 dl NICK´S use like suger
- 1-2 msk citronjuice
- Några droppar röd karamellfärg
Gör så här:
- Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du börjar.
- Vispa nu ihop smör, färskost och sötning tills du får en slät och fin frosting.
- Tillsätt citronjuice och karamellfärg efter smak och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes.
- Dekorera med ett hallon på toppen.
Nicks rosa halloncupcakes
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 2 st ägg
- 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl
- 2 dl NICK´S use like suger
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 2 dl hallon
- 150 g smör till frosting
- 300 g cream cheese till frosting
- 1 dl NICK´S use like suger till frosting
- 1-2 msk citronjuice till frosting
- 2-3 droppar röd karamellfärg till frosting
Instruktioner
- Börja med att smälta smöret på medelvärme.
- Vispa upp ägg och socker poröst.
- Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt.
- Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten.
- Häll upp smeten i valfria muffinsformar och tryck ner några hallon i varje.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter på 175°.
- Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen.
- Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du börjar med frostingen.
- Vispa nu ihop smör, färskost och sötning tills du får en slät och fin frosting.
- Tillsätt citronjuice och karamellfärg efter smak och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes.
- Dekorera med ett hallon på toppen.
Ät, njut och ta hand om dig och dina kära!
Läs mer om NICK´S produkter här och om du gillar halloncupcakes kanske även dessa recept passar?
Foto: Derin Sunneson