Rosa halloncupcakes utan socker – recept

halloncupcake

Uppmärksamma Cancerfondens viktiga rosa månad med bröstliknande halloncupcakes. Fantastiskt goda och söta av NICK´S ”use like sugar”. Receptet hittar du här.

Att njuta av godsaker hör absolut ihop med omtanke och en hälsosam livsstil. Detta har företaget NICK’S anammat och inriktat sig på produkter som både är goda och får kroppen att må bra. Tillsammans med forskare och experter från livsmedelsbranschen har de utvecklat produkter utan tillsatt socker, vete och gluten.

”Det betyder att ditt blodsocker inte kommer att stiga lika snabbt eller lika högt som när du äter många traditionella sötsaker och bakelser. Nu kan du kapa sockersuget och känna dig mätt längre, samtidigt som du njuter av dina favoritsmaker.”

/NICK´S

Därmed är produkterna perfekta för dig som följer en LCHF-diet, är diabetiker, gillar att ha koll på dina GI-värden eller över lag vill dra ner på raffinerat socker. Dessutom – utan avkall på den goda smaken. Vi lät konditorn Martina ”Skippa Sockret” Norling skapa halloncupcakes av NICK´S Sugar replacement, vilket du smidigt nog kan använda med samma mått som vanligt socker och samma delikata resultat.

nicks_5 - halloncupcakes

Halloncupcakes

Muffins, 8-10 st

Ingredienser: 

  • 100 g smör 
  • 2 dl mjölk 
  • 2 st ägg 
  • 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl 
  • 2 dl NICK´S use like suger
  • 2 tsk bakpulver 
  • 2 tsk kardemumma 
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • 1 nypa salt 
  • 1-2 dl frysta hallon 

Gör så här: 

  1. Börja med att smälta smöret på medelvärme. 
  2. Vispa upp ägg och socker poröst. 
  3. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt. 
  4. Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten. 
  5. Häll upp smeten i valfria muffinsformar och tryck ner några hallon i varje. 
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter på 175°.
  7. Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen. 

nicks_6 - halloncupcakes

Frosting

Ingredienser: 

  • 150 g smör 
  • 300 g cream cheese 
  • 1,5 dl NICK´S use like suger 
  • 1-2 msk citronjuice 
  • Några droppar röd karamellfärg 

Gör så här: 

  1. Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du börjar. 
  2. Vispa nu ihop smör, färskost och sötning tills du får en slät och fin frosting. 
  3. Tillsätt citronjuice och karamellfärg efter smak och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes. 
  4. Dekorera med ett hallon på toppen.
halloncupcake
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Nicks rosa halloncupcakes

Måltid Efterrätt
Tag cupcakes, halloncupcakes, muffins, nicks, nicks use like sugar, sockerfria cupcakes, sockerfria muffins
KCAL/Portion 200-399
Portioner 8 st

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl 
  • 2 dl NICK´S use like suger
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl hallon
  • 150 g smör till frosting
  • 300 g cream cheese till frosting
  • 1 dl NICK´S use like suger till frosting
  • 1-2 msk citronjuice till frosting
  • 2-3 droppar röd karamellfärg till frosting

Instruktioner

  • Börja med att smälta smöret på medelvärme. 
  • Vispa upp ägg och socker poröst. 
  • Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt. 
  • Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten. 
  • Häll upp smeten i valfria muffinsformar och tryck ner några hallon i varje. 
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter på 175°.
  • Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen. 
  • Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du börjar med frostingen.
  • Vispa nu ihop smör, färskost och sötning tills du får en slät och fin frosting. 
  • Tillsätt citronjuice och karamellfärg efter smak och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes. 
  • Dekorera med ett hallon på toppen.

Nicks_muffin - halloncupcakes

Ät, njut och ta hand om dig och dina kära!

Läs mer om NICK´S produkter här och om du gillar halloncupcakes kanske även dessa recept passar?

Foto: Derin Sunneson

Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

No Comments Yet
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.