Havrekakor med choklad på 5 minuter

Baka havrekakor med choklad utan ugn? Jodå, det går – med fantastiskt resultat!

Dessa “no bake” kakor gjorda av framför allt jordnötssmör, havregryn och kakao kan vara de snabbaste, smaskigaste havrekakor som du någonsin kommer att äta. Dessutom av snarlika ingredienser som en frukost och perfekta att ha med som ett energirikt mellanmål på språng.

Havrekakor med choklad

Ingredienser:

– 1 dl kokosolja

– 1 dl honung eller t.ex. Sötströ

– 1 dl mjölk

– 4 msk kakao

– 1 dl jordnötssmör

– 2 tsk vaniljpulver

– 5 dl havregryn

Gör så här:

1. Blanda kokosolja, mjölk, honung/sötningsmedel och kakao i en kastrull.

2. Koka upp och koka i 1 minut.

3. Rör i jordnötssmör, vaniljpulver och havregryn och klicka sen ut på bakplåtspapper.

4. Låt svalna i ca 10-15 minuter.

5. Ät och njut!

Recept och foton: sugarapron.com

Skriv ut recept
Havrekakor med choklad
Votes: 6
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
Votes: 6
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Blanda kokosolja, mjölk, honung/sötningsmedel och kakao i en kastrull.
  2. Koka upp och koka i 1 minut.
  3. Rör i jordnötssmör, vaniljpulver och havregryn och klicka sen ut på bakplåtspapper.
  4. Låt svalna, ät och njut!
6 kommentarer
  1. Hej, smaken är det inget fel på men kunde inte få kakorna att hålla ihop för fem öre, blir som en deg när de är “klara”. Var tvungen att förvara dem i kylskåpet för att de skulle hålla ihop och så måste man äta dem snabbt för annars smälter dem i händerna. Blev ganska feta också, vet inte riktigt hur jag ska rädda dem..

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras