Havrekakor med choklad på 5 minuter

Baka havrekakor med choklad utan ugn? Jodå, det går – med fantastiskt resultat!

Dessa ”no bake” kakor gjorda av framför allt jordnötssmör, havregryn och kakao kan vara de snabbaste, smaskigaste havrekakor som du någonsin kommer att äta. Dessutom av snarlika ingredienser som en frukost och perfekta att ha med som ett energirikt mellanmål på språng.

Havrekakor med choklad

Ingredienser:

– 1 dl kokosolja

– 1 dl honung eller t.ex. Sötströ

– 1 dl mjölk

– 4 msk kakao

– 1 dl jordnötssmör

– 2 tsk vaniljpulver

– 5 dl havregryn

Gör så här:

1. Blanda kokosolja, mjölk, honung/sötningsmedel och kakao i en kastrull.

2. Koka upp och koka i 1 minut.

3. Rör i jordnötssmör, vaniljpulver och havregryn och klicka sen ut på bakplåtspapper.

4. Låt svalna i ca 10-15 minuter.

5. Ät och njut!

Recept och foton: sugarapron.com

Skriv ut Pin
4 från 26 röster

Havrekakor med choklad

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag chokladhavrekakor, chokladkakor, havrekakor, havrekakor med choklad, raw havrekakor, recept havrekakor, sockerfria havrekakor
KCAL/Portion 400-499

Ingredienser

  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl honung alt. sötströ för sockerfria kakor
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk kakao
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 5 dl havregryn

Instruktioner

  • Blanda kokosolja, mjölk, honung/sötningsmedel och kakao i en kastrull.
  • Koka upp och koka i 1 minut.
  • Rör i jordnötssmör, vaniljpulver och havregryn och klicka sen ut på bakplåtspapper.
  • Låt svalna, ät och njut!
8 Comments
    1. Hej Sara! Jag tänker att jordnötssmöret är för att höja smaken, men det går säkert att utesluta eller ersätta med ex. kokosolja om du tål det? Eller vanligt smör.

  1. Hej, smaken är det inget fel på men kunde inte få kakorna att hålla ihop för fem öre, blir som en deg när de är ”klara”. Var tvungen att förvara dem i kylskåpet för att de skulle hålla ihop och så måste man äta dem snabbt för annars smälter dem i händerna. Blev ganska feta också, vet inte riktigt hur jag ska rädda dem..

  2. Hur gör jag för att få dom som kakor. Mina blev mer som chokladbollar i konsistensen. Bättre att rulla dom som bollar då smeten var god men noll crunshiga. Vad kan jag ha gjort för fel?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg