Go Back
+ servings
halloncupcake
Print Pin
5 från 1 röst

Nicks rosa halloncupcakes

Måltid Efterrätt
Tag cupcakes, halloncupcakes, muffins, nicks, nicks use like sugar, sockerfria cupcakes, sockerfria muffins
KCAL/Portion 200-399
Servings 8 st

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl 
  • 2 dl NICK´S use like suger
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl hallon
  • 150 g smör till frosting
  • 300 g cream cheese till frosting
  • 1 dl NICK´S use like suger till frosting
  • 1-2 msk citronjuice till frosting
  • 2-3 droppar röd karamellfärg till frosting

Instruktioner

  • Börja med att smälta smöret på medelvärme. 
  • Vispa upp ägg och socker poröst. 
  • Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt. 
  • Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten. 
  • Häll upp smeten i valfria muffinsformar och tryck ner några hallon i varje. 
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter på 175°.
  • Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen. 
  • Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du börjar med frostingen.
  • Vispa nu ihop smör, färskost och sötning tills du får en slät och fin frosting. 
  • Tillsätt citronjuice och karamellfärg efter smak och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes. 
  • Dekorera med ett hallon på toppen.