Rice Bowl med stekt ägg och avokado

bowl

Varför krångla till det när godast kan vara en enkel bowl?

Att bygga en bowl, eller på svenska – skål med ris och valfria tillbehör, är en smart och smarrig trend. Oavsett om du äter kött eller vegetariskt är det så lätt att koka ris, eller använda överblivet från en annan dag, hacka på grönsaker, toppa med önskad proteinkälla och sås. Här en kombination med stekt ägg som vi varmt rekommenderar.

bowl
Skriv ut Pin
4.50 från 2 röster

Rice Bowl med stekt ägg och avokado

Måltid Lunch, Middag
Tag bowl, egg bowl, mattips, middagstips, rice bowl
Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt, Vegetariskt
KCAL/Portion 399-399
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 1 st avokado
  • 4 st salladslökar
  • 4 st ägg
  • 1 msk het sås t.ex. tacosås eller tabasco
  • 8 dl kokt ris
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 3 tsk olivolja

Instruktioner

  • Fyll en skål med ris, skivad salladslök, rödvinsvinäger, salt och peppar.
  • Värm olja i en stekpanna och stek äggen med salt och peppar. Vändstek om du önskar.
  • Toppa risskålarna med ägg, skivad avokado och het sås.
bowl
Recept: Alison Roman för bonappetit.com
Foto: Yossy Arefi
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg