Recept: Lingon- och blåbärssmoothie

Recept: Lingon- och blåbärssmoothie

Ett gott mellanmål så här på sommaren är denna härligt krämiga lingon- och blåbärssmoothien. Smootha på!

Ett stort tips är att ni i förväg beslagtar bärförrådet av blåbär och lingon i ert hem, för denna smoothien är supergod, och den går att variera till en sommarvariant, vintervariant, och lite godisvariant med enkla medel. Lingon och blåbär som bas är väldigt bra eftersom de innehåller massor med nyttigheter. En artikel i SvD tog upp just detta om forskningen kring dessa bär och mest av allt lingon. Det är dessutom bättre än acaibäret, och växer i våra skogar! Kostar inget mer än en dags friluftsliv. Rätt billigt tycker vi. Motion och bär i ett! Kan inte bli fel. Här hittar du artikeln om det svenska superbäret.

 

Här har ni vårt recept: (till 1 stor eller 2 små smoothies)

5 dl havredryck

1 msk ingefära (gillar du spicy, ta mer ingefära, upp till 2 msk funkar innan smaken tar över)

2-3 dl lingon

1-2 dl blåbär

1 mogen banan

Häll allt i en mixer och mixa tills du får en krämig smoothie. Ju mer bär desto tjockare blir den.


Variation till vintern: Byt ut 1 dl lingon mot 1 dl svarta vinbär. Krydda upp med kanel och kryddnejlika förutom resten av ingredienserna så vips har du en ”glöggsmoothie”. Väldigt mumsigt.

Variation till godissmoothie: Byt ut 1 dl lingon till 1 dl hallon, eller annat bär eller frukt du gillar. Gott med äpple eller nektarin. Klicka i 1-2 msk ekologiskt green choice jordnötssmör, hjälp vad godis det blir!

Variation till frukostsmoothie: Ta bort 1 dl bär och tillsätt 1/2-1 dl havregryn istället, krydda upp med kanel och kardemumma. Blir en god och kall havregrynsgrötssmoothie

Text och bild: Redaktionen

Recept: Lingon- och blåbärssmoothie
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Recept: Lingon- och blåbärssmoothie

Tag blåbär, lingon, Smoothie
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg