Grönkålschips är enkelt att göra och är en riktig vitaminbomb. Här bjuder vår bloggande PT Sara Söderström på sitt 10-minutersrecept: Grönkål, salt och olja.
För några helger sedan blev jag serverad grönkålschips på en middag och det var sååå gott! Blev helt förälskad i dessa nyttiga chips som också gå snabbt att göra.
Köp grönkål i hela blad och inte de färdig hackade påsarna med grönkål. I de färdig hackade påsarna är även den hårda stjälken med som kan vara väldigt trådig och torr. Köper du grönkål i hela blad kan du lättare dra bort bitar ifrån stjälken.
- Ugnen på 275 grader
- Dra bort bitar ifrån stjälken och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Ringla över lite olja och strö över lite flingsalt, blanda runt
- In i ugnen mellan 3-5 min
- Håll ögonen på plåten för det går väldigt fort från att vara frasiga till kolsvarta.
- Låt dem svalna av innan du häller upp dem i en skål
När jag råkade glömma av chipsen en minut och de råkade bli lite svarta.
Så som de mer ska se ut, lite färgade på kanterna och krispiga.
Snabbt, enkelt, nyttigt och gott, kan inte bli bättre och allt detta på mindre än 10 min totalt.
Även gott att ha som krispigt tillbehör till middagen eller att blanda in i salladen.
Text: Sara Söderström.
Läs mer av henne på hennes blogg.
Läs mer av henne på hennes blogg.