Så gör du grönkålschips i ugn

Recept: Grönkålschips

Grönkålschips är enkelt att göra och är en riktig vitaminbomb. Här bjuder vår bloggande PT Sara Söderström på sitt 10-minutersrecept: Grönkål, salt och olja.

Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet
För några helger sedan blev jag serverad grönkålschips på en middag och det var sååå gott! Blev helt förälskad i dessa nyttiga chips som också gå snabbt att göra. 
 
Köp grönkål i hela blad och inte de färdig hackade påsarna med grönkål. I de färdig hackade påsarna är även den hårda stjälken med som kan vara väldigt trådig och torr. Köper du grönkål i hela blad kan du lättare dra bort bitar ifrån stjälken. 
image_0 - Recept: Grönkålschips
  1.  Ugnen på 275 grader 
  2.  Dra bort bitar ifrån stjälken och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3.  Ringla över lite olja och strö över lite flingsalt, blanda runt
  4.  In i ugnen mellan 3-5 min
  5.  Håll ögonen på plåten för det går väldigt fort från att vara frasiga till kolsvarta. 
  6. Låt dem svalna av innan du häller upp dem i en skål 
 FullSizeRender-5 - Recept: Grönkålschips
FullSizeRender-7 - Recept: Grönkålschips
När jag råkade glömma av chipsen en minut och de råkade bli lite svarta.
FullSizeRender-6 - Recept: Grönkålschips
Så som de mer ska se ut, lite färgade på kanterna och krispiga.
Grönkålschips är snabbt, enkelt, nyttigt och gott, kan inte bli bättre och allt detta på mindre än 10 min totalt.
Även gott att ha som krispigt tillbehör till middagen eller att blanda in i salladen.

Text: Sara Söderström.
Läs mer av henne på hennes blogg.

Recept: Grönkålschips
Print Pin
Inga betyg än

Recept: Grönkålschips

Grönkålschips är ett nyttigt, krispigt snacks som du enkelt gör i ugnen på bara några minuter. Riv grönkålen från stjälken, ringla över olja, strö flingsalt och baka i 275 grader i 3–5 minuter. Perfekt som hälsosamt mellanmål eller till fredagsmyset!
Måltid Mellanmål
Kök Svenskt
Keyword grönkålschips, nyttiga snacks, ugnsbakade grönsaker
Tag gott, grönkål, grönkålschips, mellanmål, snacks
KCAL/Portion 130
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Servings 2
Calories 130kcal

Ingredienser

  • 200 g grönkål 
  • 1 tsp olivolja
  • salt

Instruktioner

  • Ugnen på 275 grader.
  • Dra bort bitar ifrån stjälken och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över lite olja och strö över lite flingsalt, blanda runt.
  • In i ugnen mellan 3-5 min.
  • Håll ögonen på plåten för det går väldigt fort från att vara frasiga till kolsvarta. 
  • Låt dem svalna av innan du häller upp dem i en skål.

Anteckning

Värdena återspeglar ungefärlig näringsinformation efter att stjälkarna har tagits bort och bladen har täckts lätt med olja, för 2 portioner från 200 g hel grönkål.

Nutrition

Serving: 100g | Kalorier: 130kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 7g | Fat: 9.5g | Mättat fett: 1.3g | Natrium: 240mg | Kalium: 900mg | Fiber: 4.5g | Socker: 1.6g | Vitamin A: 8800IU | Vitamin C: 170mg | Kalcium: 300mg | Järn: 3.4mg

Prova detta enkla recept på grönkålschips och dela med dig av dina bästa smaksättningar i kommentarerna! Missa inte våra andra hälsosamma snacksrecept.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.