Grönkålschips är ett nyttigt, krispigt snacks som du enkelt gör i ugnen på bara några minuter. Riv grönkålen från stjälken, ringla över olja, strö flingsalt och baka i 275 grader i 3–5 minuter. Perfekt som hälsosamt mellanmål eller till fredagsmyset!
Tag gott, grönkål, grönkålschips, mellanmål, snacks
KCAL/Portion 130
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagningstid 5 minuterminuter
Total tid 10 minuterminuter
Servings 2
Calories 130kcal
Ingredienser
200ggrönkål
1tspolivolja
salt
Instruktioner
Ugnen på 275 grader.
Dra bort bitar ifrån stjälken och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över lite olja och strö över lite flingsalt, blanda runt.
In i ugnen mellan 3-5 min.
Håll ögonen på plåten för det går väldigt fort från att vara frasiga till kolsvarta.
Låt dem svalna av innan du häller upp dem i en skål.
Anteckning
Värdena återspeglar ungefärlig näringsinformation efter att stjälkarna har tagits bort och bladen har täckts lätt med olja, för 2 portioner från 200 g hel grönkål.