Go Back
+ servings
Recept: Grönkålschips
Print Pin
Inga betyg än

Recept: Grönkålschips

Grönkålschips är ett nyttigt, krispigt snacks som du enkelt gör i ugnen på bara några minuter. Riv grönkålen från stjälken, ringla över olja, strö flingsalt och baka i 275 grader i 3–5 minuter. Perfekt som hälsosamt mellanmål eller till fredagsmyset!
Måltid Mellanmål
Kök Svenskt
Keyword grönkålschips, nyttiga snacks, ugnsbakade grönsaker
Tag gott, grönkål, grönkålschips, mellanmål, snacks
KCAL/Portion 130
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Servings 2
Calories 130kcal

Ingredienser

  • 200 g grönkål 
  • 1 tsp olivolja
  • salt

Instruktioner

  • Ugnen på 275 grader.
  • Dra bort bitar ifrån stjälken och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över lite olja och strö över lite flingsalt, blanda runt.
  • In i ugnen mellan 3-5 min.
  • Håll ögonen på plåten för det går väldigt fort från att vara frasiga till kolsvarta. 
  • Låt dem svalna av innan du häller upp dem i en skål.

Anteckning

Värdena återspeglar ungefärlig näringsinformation efter att stjälkarna har tagits bort och bladen har täckts lätt med olja, för 2 portioner från 200 g hel grönkål.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 130kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 7g | Fat: 9.5g | Saturated Fat: 1.3g | Sodium: 240mg | Potassium: 900mg | Fiber: 4.5g | Sugar: 1.6g | Vitamin A: 8800IU | Vitamin C: 170mg | Calcium: 300mg | Iron: 3.4mg