PT:n: “Släng vågen och bli lyckligare!”

PT:n: "Släng vågen och bli lyckligare!"

Vågen är ett verktyg som tycks ha skapats av djävulen själv, skriver vår bloggande PT Camilla Johansson. Om hon fick bestämma skulle alla vågar försvinna från jordens yta. Det enda användningsområdet den är bra för är till för dosering av mediciner. Det här är varför.

BILDEN: Alla kvinnor på bilden har samma vikt. Det här är ett blogginlägg av Camilla Johansson. 

Det är många gånger jag bett mina kunder slänga undan den, gett den till mig att förvara eller ställa den långt in i ett förråd bakom tunga lådor.
Jag är inte anti mycket, men vågen, den har mitt onda öga. De må hända vara en triggar jag använde mig av då jag inte hade sunda inställningar till min kropp men genom åren har jag även gjort den upptäckten att jag inte är ensam om detta. Att vågen ska få bestämma om du duger eller ej är rent ut sagt I D I O T I S K T. 

På morgons vackra timmar gå upp (man väger som minst ), kissa, bajsa, ta av alla kläder, inte innan duschen så håret väger mer när de är blött. Nu, sanningens ögonblick… har man varit ”duktig”? Har man ”lyckats”? Försiktigt som om det var en bomb som skulle smälla av vid minsta fel rörelse kliver man upp, som en ninja… sakta bestämmer sig siffrorna vad sitt egenvärde är.  

Här händer två saker med sitt psyke beroende på två olika utgångar: 

Väger mindre: YES! I´m queen of fucking everything! Sexig, vacker, bäst och hakan åker upp! 

Väger mer: Jag Ä R värdelös… duger inte, har inte lyckats… nått är fel med mig. 

Känner du igen dig? Om du gör det så släng vågen så långt bort du kan. Du är i risk-zon så det skriker om det. Låter du vikten bestämma ditt egenvärde är det nämligen allvarligt, mer än du anar.  

lånadfråntwitter.jpg

Vi behöver inte vågen, inte alls. Skulle man bli farligt överviktig känner man och ser man det, samma gäller undervikt. Det går inte att missa.  

Faktum är till och med så att den kan ha motsatt effekt om du söker resultat i en viktnedgång eller viktuppgång. Rädslan över att den inte talar om för dig att du går åt rätt håll kommer nämligen att skapa en stress i din kropp och den är den största boven i dramat när det gäller resultatsökning. 

”Spegel, spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast i landet är…” 

” Våg , våg på golvet där, säg mig vem jag är…” 

Ingen som använder dessa metoder mår speciellt bra. Varesig om det är drottningen i snövit eller vi vanliga människor på badrumsvågen.  

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras