Pollenallergi? Vitaminbrist? Så gör du ett självtest för olika besvär

Livet är föränderligt, precis som din hälsa och ditt välbefinnande. Återkommande problem som allergi, intolerans eller vitaminbrist kan komma smygande och vara svåra att sätta fingret på, särskilt för dig som lever ett aktivt liv. Så här kan du göra ett självtest och få svar på undringar om din hälsa.

Vi har tidigare berättat för dig om matintolerans och hur du enkelt kan göra ett självtest för olika livsmedel. Här berättar vi om Provsvaret, företaget bakom en rad smarta och framförallt enkla hälsorelaterade självtester, som snabbt ger dig ett tillförlitligt resultat.

Dags för ett självtest?

Att fundera över sin hälsa eller livsstil med jämna mellanrum är fullt normalt och något vi alla ägnar oss åt. Du som någon gång lidit av ovälkomna symtom under längre perioder, vet att ovisshet ofta genererar i oro som står i vägen för det totala välbefinnandet. Det är också vanligt att skjuta problemet framför sig på grund av stress, energi- eller tidsbrist.

Om orostankarna kring ditt välmående tar över tillvaron kan det därför vara skönt att gå till botten med vad som besvärar dig. Med hjälp av ett självtest från Provsvaret kan du i lugn och ro testa dig själv hemma och ta del av värdefull information som rör din hälsa. Du slipper samtidigt lägga dyrbar tid på väntetider och vårdköer. 

Vad kan jag få reda på?

Med Provsvarets effektiva och säkra självtest kan du ta reda på om du lider av exempelvis matintolerans, flera av de vanligaste allergierna, till exempel pollen eller gräsallergi, liksom vitaminbrist eller diabetes.

Bland hälsotesterna återfinns även njurfunktionstest, ägglossningstest för dig som försöker bli gravid eller sköldkörteltest om du misstänker att du lider av hyper- eller hypotyreos. I sortimentet finns också graviditets- och fertilitetstest, liksom alkoholmätare och drogtest, för både privatpersoner och företag.

Med Skandinaviens bredaste utbud, gedigen kunskap och attraktiva priser har Provsvaret tillhandahållit högkvalitativa hälsotester till privatpersoner och yrkessamma såväl som myndigheter och behandlingshem sedan 2017. Med det följer givetvis ett stort ansvar, varför samtliga av snabbtester är CE-märkta enligt EU:s grundläggande hälso, miljö- och säkerhetskrav. Alla produkter levereras också smidigt och diskret direkt hem till dig.

Det är också viktigt att komma ihåg när du beställer ett test från Provsvaret att de inte kan ställa några diagnoser kring eventuella medicinska tillstånd och inte heller kan ersätta medicinsk rådgivning. De kan däremot ge dig den information du behöver för att själv kunna gå vidare med lämplig behandling.

Hur går jag tillväga?

Vare sig det rör sig om förmodad glutenintolerans eller pollenallergi, är målet med Provsvarets självtest att de ska vara enkla att utföra, både vid hemmabruk och mer utbredda tester, till exempel i jobbrelaterade sammanhang. 

Om du misstänker att du lider av allergi eller matintolerans sker testet med hjälp av ett litet blodprov som du tar från fingertoppen och sedan applicerar på en medföljande reaktionsplatta, medan ett graviditetstest görs via urinprov. Läs mer om de olika testerna och hur det fungerar här!

Samtliga tester levereras med tydliga instruktioner, som steg för steg beskriver vad du behöver tänka på, hur du ska göra rent praktiskt och hur lång tid det tar tills du får svar. Och viktigast av allt; när du utfört testet får du även hjälp att tolka resultatet. 

Just nu erhåller du 20% rabatt på hela sortimentet när du handlar från Provsvaret genom att ange rabattkod: ”sporthalsa”. Erbjudandet gäller till och med den 30 juni 2021. 

Vill du också förbättra din hälsa? Läs mer om Provsvaret och beställ ditt självtest här!

 Text: Jennie Nysted

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.