Pollenallergi eller förkylning? Så upptäcker och behandlar du din allergi

Våren är äntligen här – men så även pollensäsongen. Det är många som lider av pollenallergi, men finns god hjälp att få. För dig som inte vet om du är pollenallergiker eller bara förkyld förklarar vi vilka symptom du ska hålla koll på, samt hur du lindrar dem.

Pollenallergi eller förkylning?

Pollenallergi
Som pollenallergiker har du ingen feber, snoret är klart och mer vattnigt medan du har klåda i ögon, näsa, hals och gom. Den sitter i en längre tid med – då det finns som mest pollen ute.

Förkylning
Är du förkyld kan du ha feber, snoret är ofta färgat, du känner ingen klåda och är oftast sjuk i runt 3 – 14 dagar.

Har du koll på symptomen är det lättare se om du är pollenallergiker eller har åkt på en förkylning. Du kan även gå till din läkare för att kolla upp om du lider av pollenallergi.

Det bästa du kan göra är helt enkelt om du är väl medveten om din pollenallergi, se till att börja medicinera i tid. Det finns tabletter, nässpray och ögondroppar som lindrar allergin.
Håll koll på hur mycket pollen det finns där du bor för att på så sätt kunna medicinera innan du går utanför dörren på morgonen. Det finns en sida som heter pollenkoll där du kan se hur höga halter det finns av pollen just där du bor.

Man kan drabbas av pollenallergi när som helst i livet, oavsett om du är i tonåren eller vuxen. Det finns möjlighet även att vaccinera sig mot just pollenallergi – men då krävs det en utredning via en allergimottagning. En produkt som ger god lindring med naturliga ingredienser kan du läsa om här.

 

Skribent: Sarasheart

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.