Pycnogenol – det naturliga sättet att lindra din pollenallergi

Det har varit en lång vinter och sociala medier svämmar nu över av lyckliga inlägg om sol, utomhusfikor och knoppande träd.  Men för vissa är våren en enda lång plåga, med kliande ögon, rinnande näsa, svårigheter att andas och mediciner som orsakar konstant trötthet. Men hjälp finns faktiskt att få och den kommer lite oväntat från skogen.

En allergisk reaktion uppstår när kroppen reagerar på ämnen som egentligen är ofarliga, men kroppen av någon anledning ändå vill bekämpa. Då frigörs histamin i kroppen, vilket leder till nysningar, klåda i ögonen och andra besvärande symptom.

Pycnogenolextrakt utvinns från furuträdet Pinus maritima som främst växer i Sydfrankrike och innehåller hela 40 aktiva bio-flavonoider och organiska syror. Antioxidanterna i Pycnogenol har en naturlig antihistamineffekt som motverkar pollenallergi.

– Barken är den starkaste antioxidanten som finns, säger Jarmo Hörkkö som är expert på barkextraktet . Den har en kraftfull antiinflammatorisk effekt och kan därför effektivt lindra både pollenallergi och dämpa besvär hos astmatiker.

Flera fördelar med naturligt alternativ

Allergimediciner bidrar ofta ofta till trötthet vilket gör det svårt att fokusera på jobbet och fungera i vardagen, Men Pycnogenol har nästan motsatt effekt. Den starka antioxidanten boostar mekanismerna vilket gör att många istället känner sig piggare, och Jarmo rekommenderar att man tar tabletten på morgonen – inte på kvällen innan läggdags. Och fördelarna tar inte slut där.

Pycnogenol kallas även ”hudens mirakelvitamin” och forskning har visat att de aktiva flavonoiderna binder till sig kollagen-proteinet som har betydelse för hudens elasticitet och styrka samt bidrar till friska och elastiska blodkärl. Kombinationen av flavonoider förstärker dessutom två andra viktiga vitaminer –  C och E – som också är aktivt involverade i cellskyddet och i bildningen av ny vävnad. Pycnogenol förlänger de två vitaminernas biologiska livstid och ökar därmed deras effekt i kroppen.

Fyra fakta om Pycnogenol

  • Pycnogenol har funnits på marknaden i mer än 40 år och ämnet har undersökts i ett stort antal vetenskapliga studier.
  • Pycnogenol fungerar som en antioxidant som hjälper till att bibehålla god hälsa genom att skydda kroppens celler från oxidativ skada.
  • Både bioflavonoider och fruktsyror kan hittas i andra frukter och grönsaker, men inte i en och samma råvara och inte i samma proportioner.
  • I USA är produkter med Pycnogenol på topp-10 listan över de mest populära kosttillskotten och ämnet är mycket väldokumenterat.

Välkomna våren – även med pollenallergi!

 

Text: Jennie Kilgren – Copykatt.se

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras