Plyometrisk träning – hoppövningar för snygga ben och rumpa!

Plyometrisk träning  – hoppövningar för snygga ben och rumpa!

Plyometrisk träning är galet effektivt för dig som har leder och muskler i behåll. Här bjuder våra bloggare Milomir Stevanovic och Gianna Troyse på tips, teknik och inspiration för att lyckas med plyoträningen.

sites/default/files/milo plyometrisk träning.jpg

Plyometrisk träning /plyoträning eller som många även säger…hoppträning är olika övningar som innefattar hoppövningar. Milomir kör en plyometrisk övning på bilderna ovan då han går ner i ett djupt knäböj för att sedan hoppa upp därifrån till bänken och sedan hoppa direkt ner i ett till knäböj.  

Att lägga in plyometriska övningar i ditt träningsschema är jättebra då hoppövningar ger snabba resultat och du blir både starkare, snabbare och slankare! Hoppen tränar upp musklernas snabbhet och den förmåga de har att utveckla kraft explosivt på väldigt kort tid. Du kan även göra övningar som att till exempel hoppa upp på låda: ”boxdjump”, och sedan gå ner kontrollerat från lådan och upprepa. En annan övning är upphopp eller utfallshopp. De här övningarna är även grymma för tighta och fasta ben och en fast rumpa 😉 

Det är väldigt viktigt att du landar ”rätt” med foten när du hoppar…dvs att du landar ”tå-häl” så det inte blir för stumt om du landar direkt på hälen när du hoppar ner. Tänk även på att du kan behöva börja med att endast gå upp på tå i dina knäboj till exempel om du inte har styrkan för att göra ett upphopp. Då får du sakta men säkert bygga upp dig tills du klarar upphoppen.

Man kan även utföra plyometriska övningar med vikter men tänk på att det belastar dina leder väldigt mycket och det bör göras under kontrollerade former med mycket fokus på teknik. Är du inte väldigt van vid plyoträning så ta det försiktigt! 

Lycka till! 
Text: Gianna Troyse.

Läs hennes blogg här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.