Recept på fudge för dig som inte tål gluten, laktos och som du hör av namnet äter paleo kost. Och framför allt – som är gudomligt god!
Tänk dig mjuk och söt paleo fudge som smälter i gommen – ett måste i godispåsen! Prova vårt recept som varken innehåller grädde eller raffinerat, vitt socker, samt är naturligt sött av dadlar. Därmed passande även för den som inte tål gluten, laktos och som du hör av namnet – som äter paleo kost. Sagolikt gott för de flesta med andra ord.
Paleo Fudge
Ingredienser till ca 30 bitar:
– 150 g choklad, sockerfri och/eller med minst 70% kakaohalt
– 1 dl kokosolja
– 450 g urkärnade dadlar
– 1 dl kokosmjölk
– 2 tsk vaniljpulver
– 1 dl kakao
Gör så här:
1. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan i en kastrull på låg temperatur. Låt sen svalna lite.
2. I en mixer eller annan hushållsmaskin – lägg i dadlar, sedan choklad, kokosolja, kokosmjölk och vaniljpulver.
4. Mixa till en jämn smet.
5. Tillsätt kakao och blanda väl.
6. Lägg smörpapper eller bakplåtspapper i botten på en form och fördela smeten där i.
7. Ställ din paleo fudge i kylen för att stelna.
8. Skär upp i bitar, ät och njut!
Paleo Fudge
Ingredienser
- 150 g choklad sockerfri
- 1 dl kokosolja
- 450 g dadlar urkärnade
- 1 dl kokosmjölk
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 dl kakao
Instruktioner
- Smält chokladen tillsammans med kokosoljan i en kastrull på låg temperatur. Låt sen svalna lite.
- I en mixer eller annan hushållsmaskin – lägg i dadlar, sedan choklad, kokosolja, kokosmjölk och vaniljpulver. Mixa till en jämn smet.
- Tillsätt kakao och blanda väl.
- Lägg smörpapper eller bakplåtspapper i botten på en form och fördela smeten där i.
- Ställ din paleo fudge i kylen för att stelna.
- Skär upp i bitar, ät och njut!
Om det blir något över – förvaras i kylen eller frysen.