Orsa Grönklitt ger dig en tidig start på skidsäsongen – med fantastisk bonus

Är du en av alla som längtar efter vinterns längdskidåkning? Du behöver inte vänta länge. Åk till Orsa Grönklitt för en tidig premiär på längdskidsäsongen med flera fantastiska fördelar runtomkring.

Orsa Grönklitt är platsen för dig som älskar längdskidåkning, men också i kombination med andra intressen. Ta med dig hela familjen och njut av skidåkning både på längden och utför, med flera andra möjligheter. Här kan ni ta del av både skidskola, sportshop, åka hundspann, skotersafari, i pulkabacke, dansa på afterski, vintervandra, delta vid ledarledda aktiviteter, leka i lekrum, gå tipspromenad, bingo och mycket annat roligt. Allt för att förenkla och maximera upplevelsen runt hjärteämnet: längdskidåkning.

Orsa Grönklitt ger dig en tidig start på längdsäsongen

Vanligtvis kan du behöva vänta till slutet av november – ibland ända in i december – innan du äntligen får ta på längdskidorna och glida ut i spåret, men inte i Orsa Grönklitt! Här öppnar skidspåren redan 28 oktober. Du som är otålig och längtar efter att åka längdskidor ska alltså bege dig till Orsa.

”Orsa Grönklitt – skapat av längdåkare, för längdåkare”

Först läggs snön ut på konstsnöspåret som är 1 km långt, därefter fortsätter man lägga ut snön så långt den räcker. Till premiären kommer spåret vara ca 3 km långt och i full maskinbredd. Du kan alltså åka i såväl skate- som klassisk stil.

”Längdskidåkning är inte bara en sport – det är en passion, en livsstil!”

Både för inbitna skidåkare och nybörjare

Även om du aldrig stått på ett par skidor förr så kommer du att få minnesvärda dagar i Orsa Grönklitt. Här kan du nämligen ta skidlektioner och sen resa hem med goda teknikråd, erfarenhet och mersmak.

Det här väntar dig i Orsa Grönklitt:

  • Tidig längdskidåkning, redan 28 oktober!
  • Härlig utförsåkning
  • Flera restauranger som serverar vällagad mat
  • Spännande aktiviteter för stora och små
  • Ett lekrum där barnen kommer ha kul i timmar
  • Skidskola, och möjlighet att ta skidlektioner
  • Sportshop och skiduthyrning
orsa grönklitt
Drömmen gick i uppfyllelse. Fredrik Byström blev efter en lång och framgångsrik skidkarriär till slut professionell pistmaskinförare. Och det i vintersportparadiset Orsa Grönklitts längdspår.

– Jag är lika glad och lycklig i mitt jobb som när jag presterade på topp som skidåkare, säger Fredrik Byström, professionell pistmaskinförare efter en lång och framgångsrik skidkarriär.

Varje sväng, varje backe, varje spår har skapats med omsorg av dem som verkligen vet. Personalen, många med glänsande meriter från SM och Vasaloppet, har inte bara kompetens – de har en äkta kärlek till skidåkning. För dem handlar det inte bara om att preparera spår, det handlar om att förmedla en känsla, en upplevelse som bara kan beskrivas som magisk.

”För oss på Orsa Grönklitt har skidspåren varit en del av vår själ och vår vardag i generationer. Det är inte bara en anläggning, det är en plats där hjärtat av längdåkning bultar.”

▶︎ Läs mer om Orsa Grönklitt här!


Som ett officiellt Vasaloppscenter är Orsa Grönklitt den perfekta platsen för att förbereda dig inför vinterns lopp.
”För oss är varje åkare speciell, vare sig du är elit eller nybörjare. För de som önskar uppleva konkurrensens hets erbjuder vi dessutom chansen att delta i Craft Ski Marathon eller Orsa Grönklitt Ski Marathon – två seedningslopp som ger dig möjligheten att verkligen visa vad du går för.”

Orsa Grönklitt är stolta över att för tredje året i rad vara värdar för två deltävlingar inom Ski Classics Pro Tour. Men kom ihåg, oavsett ditt skäl att besöka – kanske för konkurrensen, kanske för skönheten i skidåkningen – kommer du mötas av vår värme, vår expertis och vår genuina glädje över att få dela detta med dig.

Förutom skidåkningen så kommer du garanterat njuta av omgivningen, härliga vinterpromenader, aktiviteter, god mat från restaurangerna på området och allt annat som Orsa Grönklitt har att erbjuda.

Orsa Grönklitt

”Så klä på er era finaste skidkläder, packa era skidor och låt oss tillsammans skapa minnen på snö. Vi väntar på dig, i hjärtat av vintersverige, där passion möter proffsighet.”

Varmt välkommen till Orsa Grönklitt!

▶︎ Läs mer och boka din längdskidpremiär i Orsa Grönklitt här!

P.S. Mer tips till din längdskidåkning hittar du i denna guide.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.