Öka din löpmotivation i höst – anmäl dig till Åland Marathon

Drömmer du också om att någon gång genomföra ett maraton? Är du kanske redan fullfjädrad långdistanslöpare i väntan på höstliga äventyr? Lämna fastlandet när oktobermörkret lagt sig och gör dig redo för Åland Marathon & ½ Marathon – ett friskt stadslopp i hjärtat av vackra Mariehamn.

Med distanser från 5 km till 42,2 km och en behaglig bana utan några större höjdskillnader, välkomnar Åland Marathon & ½ Marathon alla typer av motionärer, vare sig du springer ditt allra första lopp eller tillhör eliten. Du som deltagare väljer själv mellan hel eller halvmarathon, 5 eller 10 km.

Loppet som går av stapeln lördagen den 27 oktober, är en riktig löparklassiker som sprungits sedan början av åttiotalet. Initialt med en annan sträckning längs Hammarlandsvägen. Tävlingscentrum har även tidigare legat i Godby, mitt på Åland. Under 2016 förlades sedan Åland Marathon & ½ Marathon till Mariehamn och omvandlades till ett varvslopp, längs en 4701 m lång bana. Du springer sedan dess, mitt i stadskärnan såväl som ute på landet och längs hamnen, i maritim miljö. En klassiker i ny tappning alltså – nu i Mariehamn för att stanna!

Ett bekvämt lopp mitt i staden

Centrum för tävlingen, är samarbetspartnern Hotell Arkipelag, som utöver bekvämt boende kan erbjuda samtliga deltagare dusch- och bastumöjligheter efter målgång, liksom måltider före och efter loppet. I din anmälningsavgift ingår också tidtagning via ett chip som du fäster runt vristen, servicestationer med energidryck, fika och frukt liksom en fin medalj vid målgång.

Åland Marathon & ½ Marathon har under 2017-18 beviljats ÅM-status, vilket innebär att de tre snabbaste damerna respektive herrarna på maratonsträckan, belönas med ÅM-mästerskapstecken. För att tillgodogöra dig den titeln, behöver du som deltagare tillhöra en idrottsförening ansluten till Ålands Idrott. 

Smidiga kommunikationer

Till Åland och tävlingen, tar du dig enkelt med flertalet kommunikationer, och har endast ett fåtal kilometer till stadens färjeterminal och flygplats. Med Eckerölinjen från Grisslehamn kan du med fördel ladda upp inför loppet med en två timmar lång båttur, med underhållning, mat och taxfreeshopping på vägen.

Som tävlande i Åland Marathon från Sverige, erbjuder Eckerölinjen dig dessutom fri resebiljett tur och retur. Även Viking Line trafikerar linjen och ger dig ett fördelaktigt pris. Läs mer om hur du går till väga och vilket färdalternativ som passar dig bäst här!

Förena nytta med nöje, upplev Åland

Varför inte förlänga din vistelse till en minisemester i anslutning till loppet?
Med 6700 namngivna öar att utforska liksom den omedelbara närheten till havet, är Åland en naturskön upplevelse utöver det vanliga. Ge dig ut på en paddeltur mellan kobbar och skär eller bara njut av en magisk skärgårdsvistelse fylld med kulturhistoria, muséer, gallerier och härliga restaurangbesök.

Med flertalet, närbelägna hotell såsom; Arkipelag, Pommern och Park, bor du också ett stenkast från händelsernas centrum och behöver inte sakna något.

Fördelaktigt boende med Hotell Arkipelag

I samband med Åland Marathon kan du som deltagare ta del av Hotell Arkipelags övernattningserbjudande:

  • Enkelrum 110€
  • Dubbelrum 140€
    Priset avser en natt inklusive frukost

Gör din bokning via telefon : +358 18 24020, eller via mejl: info@hotellarkipelag.ax

Kom ihåg att ange bokningskod ”Maraton”

 

 

Läs mer om allt som vackra Åland har ett erbjuda och anmäl dig till Åland Marathon & ½ Marathon redan idag!

Jennie Nysted
Frilansskribent

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.