Nyfiken på periodisk fasta? Därför fungerar 10-timmarsdieten så bra

periodisk fasta

Är du nyfiken på hur periodisk fasta kan ge dig bättre hälsa och starkare immunförsvar? I Jeannette Hydes bok ”10 timmars-dieten: Periodisk fasta för lägre vikt och starkare immunförsvar” får du hjälp att undvika fallgropar och ändra ditt ätmönster stegvis.

Slarvar du med dygnsrytmen och längtar efter fasta tider och rutiner? Funderar på om periodisk fasta kan vara något för dig? Eller ryggar du tillbaka när du hör ordet ‘Diet’? Lugn i stormen. Nutritionisten Jeannette Hyde har lösningen. I sin bok 10 timmars-dieten: Periodisk fasta för lägre vikt och starkare immunförsvar ger hon följande förklaringar till varför 10 timmars-dieten fungerar så bra: 

Periodisk fasta med 10-timmarsdieten – ingen vanlig diet

Du får nämligen äta precis vad du känner för. Det gäller bara att tänka på när du äter. Dieten är snäll och grundar sig på vetenskapliga belägg kring fasta och tidsbegränsat matintag.

Så här gör du:

  • Du äter inom ett fönster på tio timmar varje dag.
  • Strukturera tiden efter dina behov, men lite senare frukost och tidigare middag är en bra utgångspunkt.
  • Låt magen vila under dygnets resterande fjorton timmar. 

Matsmältningsapparaten får vila 

Jeannette Hyde beskriver i boken hur vårt samhälle med jouröppna butiker och hämtmat bidrar till att matsmältningen tvingas arbeta konstant. Något som både forskare och kliniker är överens om är att kroppen mår bra av att vila från matintag i perioder. 

Viloperioden utanför ditt ätfönster är till för att:

  • Maten ska få smältas ordentligt, samtidigt som den fokuserar på att bränna fett och och reparera organven – det sker alltså en typ av städning och uppfräschning av din kropp.
  • Ge dig bättre sömnkvalitet, starkare immunförsvar och förbättra hjärt-och kärlhälsan.

Vill du lära dig mer om 10-timmarsdieten? I Jeannette Hydes bok ”10 timmars-dieten: Periodisk fasta för lägre vikt och starkare immunförsvar” får du hjälp att undvika fallgropar och ändra ditt ätmönster stegvis. Boken är den ultimata guiden till periodisk fasta – full av tips, enkla recept, vetenskap och fallstudier.

pastedGraphic_1.png

Omslagsformgivare: Lukas Möllersten

Bild av Jeannette Hyde: Andrew Crowley

Text: Klara Hedberg

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.