Nio skäl att sluta äta godis

Nio skäl att sluta äta godis

Många tycker godis är gott, men det finns otroligt många nackdelar med att äta sötsaker och godis. Försök därför att minska intaget, det finns ingen näring i dem. På bara två veckor utan socker kommer du att bli gladare, få lägre blodtryck, minska fettnivåerna och minska risken för diabetes typ 2.

Denna text är skriven av vår populära PT-bloggare Therese Westerdahl. Läs mer kost- och träningstips på hennes blogg.

Sjukdomar

25 procent av det socker vi i Sverige i genomsnitt äter kommer från godis. Sockerrelaterade sjukdomar ökar. Allt fler blir sockerberoende.

Humörsvängningar

Att vara sockerkänslig innebär att man har ett enormt sug efter fel mat. Detta leder till humörsvängningar och låga energinivåer.

Tänderna

Mycket socker ökar risken för karies. Småätandet är värst. Godis fräter dessutom på tänderna.

Djurrester

Gelatin är vanligt i godis och är gjort av grissvål. 

Allergier

Tartrazin och azofärg som används i godis kan ge allergiska reaktioner.

Bakterier

Lösgodis-damm, smuts och slevar som tappas på golvet. Say no more!

Ökar saltbalansen i kroppen

Lakrits ger högre blodtryck. 

Hyperaktivitet

Syntetiskt kemiskt framställda färgämnen kan skapa hyperaktivitet hos unga.

Övervikt

Sockret hör ihop med övervikt och fetma.

I Sverige är vart femte barn överviktigt.


Tips!

Gör en stor kopp te när sötsuget sätter in.

Gör egna hälsbollar. Mina favoriter är dem med dadlar, nötter och espresso. MUMS!

Jag brukar riva av ett träningspass och påminna mig själv om hur bra det är att fylla på med näringsrik energi

Therese

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras