Mundekulla 3 Days of Running Festival – tre roliga löpardagar för alla

Löplopp ger fantastisk träningsmotivation för många, men vill du ha ännu mer gemenskap, tid för reflektion, möjlighet att förbereda dig ordentligt på plats inför start, fira och varva ner efteråt? Välkommen till Mundekullas 3 Days of Running Festival.

Ett löplopp för dig som vill ha mer än löpning? Det är just var Mundekulla 3 Days of Running Festival är. Precis som namnet avslöjar så är detta en löpfestival som ger dig betydligt mer än själva loppet och som pågår i tre hela dagar. Även om löpningen är höjdpunkten för de flesta finns så mycket mer som lockar: gemenskap, aktiviteter, inspiration och festligheter.

Unik löpfestival som fyller flera viktiga behov

Martin Studer, grundare av Mundekulla 3 Days of Running Festival, såg behovet av ett lopp där du får mer tid för gemenskap och reflektion.

”Som en ambitiös amatörlöpare uppskattar jag den smidiga driften av de väletablerade loppen, men jag saknar gemenskapen och fokuset på nedtrappning och att komma in i löparvågen. Man kommer till ett evenemang, får sitt nummer, går till startlinjen, springer sitt lopp, får en medalj, duschar och lämnar… ofta känslomässigt förvirrad av blandningen av löparrus som blandas med frustrationen av att inte ha möjlighet att dela känslorna och upplevelsen.”

Det är just detta som skiljer Mundekulla 3 Days of Running Festival från vanliga löplopp. Man spenderar flera dagar i gemenskap med andra löpare och människor som enbart är där för att heja på. Det finns plats för såväl löpare som åskådare, vilket gör att du kan dela upplevelsen med en vän, partner eller någon annan i din närhet – även om personen själv inte springer.

”Vi har skapat en festival med kärlek, för att säkerställa att både löpare och deras supportrar finner glädje och leenden under milen.”

Om Mundekulla 3 Days of Running Festival

– Plats: Mundekulla Conference & Retreat Center, Långasjö
– Datum: 23-26 maj
– Lopp 25 maj:

  • Glasriket Ultra Mundekulla (50 km)
  • Glasriket Halvmaraton Mundekulla (21,1 km)
  • Mundekulla 10k (10 km)
  • Mundekulla 5k (5 km)

Mundekulla 3 Days of Running Festival Agenda

Mundekulla 3 Days of Running Festival går av stapeln torsdagen 23 maj, och fortsätter fram till söndagen 26 maj. Löpningen äger rum på lördagen den 25 maj, och då finns det fyra valbara lopp: Glasriket Ultra Mundekulla (50 km), Glasriket Halvmaraton Mundekulla (21,1 km), Mundekulla 10k (10 km) och Mundekulla 5k (5 km).

”Det idealiska löpevenemanget där grupper med olika ambitionsnivåer kan delta.”

Under dagarna finns även tid för socialt umgänge, gemensamma måltider, festligheter under kvällarna, olika aktiviteter, motiverande tal och livekonserter. Mycket som ofta saknas underlopp som bara pågår några timmar.

Så kom löpfestivalen till

Mundekulla 3 Days of Running Festival började som en privat pop-up-händelse 2023 och teamet fann det tillräckligt roligt för att göra det igen. Med Frida Södermark, Roy Hinnen, Björn Karlsson, Annie Rüdén och andra finns det fantastiska idrottare och hälso- och välbefinnandeproffs som leder och gör denna festival och tävling så mycket mer än ett lopp: det är ett evenemang!

Det man vill skapa är en medvetenhet om den långvariga och fördelaktiga påverkan av löparsporten i kombination med andra hållbara livsval för personligt välbefinnande och prestanda. Mundekulla är en naturskön plats i ren natur med en löparbana genom skogar, längs sjöar och mestadels på grus som stödjer sådana mål optimalt.

Vem passar Mundekulla 3 Days of Running Festival?

Även om dessa löpardagar har ett fokus på löpning så är de till för alla, att både löpare och åskådare ska kunna delta. Det gör att du kan ta med sig vänner eller familj som stöd, och även de kan få ut mycket av dagarna – gemenskap, aktiviteter och upplevelser.

Löpare som icke-löpare kommer att kunna delta i workshops under festivalen, som Wim-Hof andningsteknik, yoga med mera. Du kan också få coachning före festivalen av inspirerande ambassadörerna Roy Hinnen, Frida Södermark och Björn Karlsson. På fredag- och lördagskvällen är det dessutom härliga konserter för alla på området.

Fördelarna med festivalen

Vi har redan nämnt många av alla anledningar att delta på Mundekulla 3 days of running, men det finns fler. Arrangörerna har skapat en plats där ett lopp inte bara varar några timmar – utan flera dagar. Här får du möjligheten att träffa andra löpare och deras sällskap, detta redan på torsdagskvällen. Det finns möjlighet att sitta vid lägerelden, bada, basta och promenera i frodiga skogar och trädgårdar.

Den vegetariska kosten är anpassat efter såväl löpares och övriga livsnjutares behov, och distanserna som de väljer att springa på tävlingsdagen. Även workshopen är till för att optimalt stödja den sista fasen av nedtrappning inför de riktigt långa loppen, samtidigt som alla deltagare – även supportrar – får möjlighet att fördjupa sig i stressreducerande metoder. Här får du även ta del av inspirerande tal av nationella och världsmästare, delta i en livekonsert på kvällen och hitta rätt balans och sömn för tävlingsdagens prestanda.

Men det är inte över när loppen är avklarade. Efter loppen, inklusive efter-loppet-återhämtningsdrycker och efterrätter som alla är veganska – erbjuds avkopplingszoner, simning och bastumöjligheter bland annat. Senare under kvällen är det dags för en efterfest med levande musik, som en perfekt avslutning på dagen. På söndagen är det dags för avsked efter en utsökt frukost / brunch och tid att sakta av tillsammans med nya löparkamrater och deras lag.

Mundekulla är ett prisbelönt vegetariskt kök med en kokbok som både blivit
utsedd till Bästa vegetariska kokbok Sverige och Bästa hotellkokbok i världen vid Gourmand World Cookbook Awards 2021. Du hittar den här!

”Du lägger ner dina fotavtryck och tar med dig vänskap.”

Sammanfattningsvis är Mundekulla en plats för supportar lika mycket som för löpare, den fantastiska omgivningen, gemenskapen och aktiviteterna passar för alla. Därför finns det flera olika biljetter att välja mellan, för både löpare och för dem som är där som sällskap eller supporter.

Boka din plats med 15% rabatt

När du köper din biljett kan du välja mellan fem olika alternativ: All inclusive för löpare, all inclusive för supportrar, loppdagen för löpare, loppdagen för supportar och endast lopp. Detta gör att man kan skräddarsy sin medverkan: kanske vill man bo på campingen, eller kanske vill man bara delta en dag i stället för samtliga.

EarlyBird2024

Just nu finns det en kampanj som ger dig 15 procent rabatt om du bokar senast 15 mars. Ange koden EarlyBird2024 för att få din biljett 15 procent billigare, oavsett om du väljer en biljett för samtliga dagar, för en dag eller för bara loppet.

► Läs mer om Mundekulla 3 Days of running festival och boka här!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.