Njut av äpple på ett nytt och matigt sätt – som pålägg på en vacker och god minipizza! Här kommer äppelsmaken verkligen till sin rätt i kombination med camembert och honung.
Recept på vacker och god minipizza! En variant där äppelsmaken verkligen kommer till sin rätt i kombination med camembert och honung.
Minipizza med äpple och camembert
Ingredienser för ca 4 st:
Pizzadeg
– 190 g vetemjöl
– 1 msk bakpulver
– ½ tsk salt
– 1 ¼ dl vatten
– 2 msk olivolja
Topping
– 2 äpplen, tunt skivade
– 100 g camembert
– flytande honung
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
2. Skär äpplena i tunna skivor.
3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vatten och olja och rör ihop till en deg.
4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den i några minuter.
6. Kavla ut degen till 4 rundlar som är cirka 8 cm i diameter.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och fördelar äppelskivorna och osten oavnpå, ringa lite honung över och grädda pizzorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Foto och recept från tidningen Hembakat.
Vill du ha tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – besök vår hälsoguide!
Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.