Mårten Nylén: ”Livet handlar om att skapa sig själv” fördomsprofilen – 6 tankar och svar

Mårten Nylén: "Livet handlar om att skapa sig själv"

Varje vecka tar chefredaktör Anna Lissjanis pulsen på intressanta profiler inom träning och hälsa med sina fördomar. Den här gången Mårten Nylen – en av Sveriges mest rekommenderade tränare, hälsoprofiler och föreläsare. Tränaren som hjälpt deltagarna i Biggest Looser till häpnadsväckande viktnedgångar och hellre springer Marathon än äter tårta. Eller? Läs och se hur rätt Anna träffat med sina 6 påståenden.

Om Mårten Nylén

Född: 1975

Bor: Stockhom

Familj: Hustrun Malin, dottern Juli och hundarna Ninja och Nitro

Motto: Enkelhet och leenden rockar i mitt liv

Instagram: @martennylen

Web: www.martennylen.com

Mårten Nylén är en hälsoutvecklare som väcker motivation hos många med sitt kraftfulla budskap, om att våga ta steget mot ett hälsosammare liv och att alla kan. För tillfället är han verksam i Stockholm, men är även anlitad internationellt.

Mest känd är Mårten Nylen från att ha medverkat som av huvudtränarna i TV-produktionen Biggest Loser Sverige på TV4. Under fyra säsonger skapade han häpnadsväckande resultat och inspiration. Deltagarnas i Biggest Losers resultat är idag bland de största i världen vad gäller viktnedgång.

Mårten var även expertkommentator och programledare i de två säsonger av TV-programsuccén Ninja Warrior Sverige som sänts på på kanal 5. Han har även en gedigen klientlista med många välkända namn som Petter, Carina Berg, Darin, Daniel Ek, Will Smith och Joel Kinnaman för att nämna några.

Fördomsprofilen med Mårten Nylen – 6 påståenden och svar

1. Du är uppvuxen i en familj där hälsa alltid varit viktigt – därmed har träning och hälsosam mat blivit lika naturligt för dig som att borta tänderna.

– Det stämmer att min far var elitlöpare och min morfar elitbrottare, men jag har alltid själv valt väg. Min stökigare tonårstid avslutades med ett citat frå George Bernard Shaw som sa att livet inte handlar om att hitta sig själv utan om att skapa sig själv, och skapandet blev mitt val som jag lever med än idag.

Min livsstil har jag skapat efter vad jag mår bäst av och träning och bra mat har jag valt in då jag mår bra av det.

2. Du reser hellre till solen än till snön eftersom du är fruktansvärt frusen av dig.

– Jag reser hellre till solen för det är ljust. Kyla påverkar mig mindre men ljuset desto mer då man ser mer är det är ljust.. 😉

3. Du har alltid älskat uppmärksamhet. Redan som barn höll du framträdanden för familj och vänner, men då sångrösten inte räckte sökte du dig till branschen genom att jobba nära andra artister istället.

– Ha ha ha, Jag har alltid hellre stått i bakgrunden än på scen men då en av mina stora drivkrafter är att hjälpa människor och att göra bra saker så gick det som det gick, och sen om många av mina klienter är artister eller inte bryr jag mig mindre om.

4. Du skulle hellre springa en Marathon i morgon än att äta upp en hel prinsesstårta i ett sträck.

– Jag skulle satsa på löpningen här då prinsesstårta inte är min favorit. Och i ett sträck var ju lite elakt…

5. Du tänker i bilder och ser både dina egna och dina PT-klienters i mål framför dig.

– Jag tänker i linjer (tolka det ni som kan) och bygger mina klienters resultat efter vad de vill uppnå och mår bäst av. Att må bra inifrån och ut är alltid en prio ett när man är kund hos mig.

6. Förutom träning är matlagning ett stort intresse, så näst efter att öppna eget gym drömmer du om att öppna egen restaurang. Eller en kombination.

– Jag gillar faktiskt att laga mat och håller just nu på att designa ett gym, så restaurang kanske inte ligger allt för långt bort. Men en sak i taget och ska jag starta en restaurang så behöver jag en solid partner. Är någon intresserad får ni höra av er!

Tack Mårten och fortsatt lycka till med träningen, livet och alla spännande projekt!

Följ gärna Mårten på instagram: @martennylen, och bloggen på www.iamready.se

Text: Anna Lissjanis, chefredaktör

Foton: Daniel Stigefelt, utom bilden längst ner som Mårten Nylen tagit själv

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.