Lyxig torskgratäng med räkor – recept från Victorias Provkök

torskgratäng

Lyxig mat som både är fantastiskt god och enkel att tillaga gillar vi, eller hur? Prova denna torskgratäng med räkor och dill från Victorias Provkök som kan bli en ny favorit av bland dina fiskrätter.

Om torskgratäng är en maträtt som blivit förstörd från skoltiden kan Victoria rädda upp den här. Med en kombination av krämig dillsås och räkor förvandlas gratängen till värsta lyxmåltiden. Dessutom är den både enkel och snabb att tillaga. Så här gör du.

Lyxig torskgratäng med räkor

Ingredienser, 4 portioner:

  • 800 g färsk torskfilé
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk hackad fryst dill, har du färsk tar du lite extra
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 400 g räkor med skal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Om stora torskfiléer – dela dem i portionsbitar eller rulla ihop dem.
  3. Lägg torskbitarna i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  4. Blanda ihop vispgrädde, crème fraîche, dill och dijonsenap i en skål. Smula fiskbuljong över.
  5. Häll såsen över din torskgratäng och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  6. När gratängen är klar i ugnen, toppa med skalade räkor.
  7. Servera gärna tillsammans med kokt potatis.

torskgratäng
Skriv ut Pin
3.56 från 9 röster

Lyxig torskgratäng med räkor

Måltid Lunch, Middag
Tag fisk, fiskgratäng, skaldjur, torskgratäng
KCAL/Portion 399-399
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 800 g torskfile
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk hackad dill
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 400 g räkor med skal

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Om stora torskfiléer – dela dem i portionsbitar eller rulla ihop dem.
  • Lägg torskbitarna i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Blanda ihop vispgrädde, crème fraîche, dill och dijonsenap i en skål. Smula fiskbuljong över.
  • Häll såsen över din torskgratäng och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
  • När gratängen är klar i ugnen, toppa med skalade räkor.
  • Servera gärna tillsammans med kokt potatis.

Recept och bilder: Victoria Willén som bloggat på Victorias Provkök sedan år 2010. Matlagning och bakning är hennes stora intresse och i bloggen hittar du recept som ALLA kan laga. En blandning av allt från hälsosam inriktning till goda desserter, enkla luncher och lyxiga middagar.

”Allt som är gott är värt att äta i lagom mängd” är Victorias motto. ”Att lyxa till vardagen är viktigt för mig och med enkla medel kan vardagen bli en fest.”  Vi på SportHälsa håller med. Victorias Provkök, fullt av läckra recept, restaurangtips m.m. hittar du här.

Gillar du torskgratäng och skaldjur rekommenderar vi även de här artiklarna

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.