Lucka #21 – Träning under julen

Lucka #21 – Träning under julen

Håll igång i jul också, då blir det skönare att koppla av när det väl är läge för det. PT:n Lisa Johansson spänner musklerna och öppnar lucka 21.

Idag är det åter min tur att öppna en lucka i SportHälsa’s adventskalender (lucka 7 där jag tipsade om saffransgröt hittar ni HÄR), och denna gång bjuder jag på lite tankar om träning under julen! 

När det närmar sig jul är det många som längtar till allt vad julbord, pepparkakor, glöggkvällar, lussebullar och knäck heter, men samtidigt fasar inför de eventuellt medföljande extrakilona som landar kring midjan. Följaktligen lovas nyårslöften under fyrverkerier och under årets första åtta veckor är gymmen proppfulla, och fokus ligger på att bli av med spåren från julen. 

 

Jag tänker att det inte behöver vara så svartvitt, att det inte behöver vara antingen julmat och mys eller stenhård träning och sallad. Att vi kan välja våra favoriter från julbordet (för ärligt talat, blir du för mätt smakar ingenting gott längre), njuta av dessa och sedan ta tillvara på den extra energin vi får från lussebullen eller pepparkakan och träna lite extra tungt eller effektivt. 

Julen behöver inte innebära att vi ger upp träning för mys i soffan, utan använd en del av ledigheten till att röra dig; gå en promenad direkt när du vaknar istället för att skynda till jobbet, passa på att jaga D-vitamin när solen skiner, åk skridskor eller ta en tur till simhallen och fortsätt prioritera din egen träning – så kommer det kännas ännu bättre att sjunka ner i soffan på kvällen!

 

Låt inte julen bli något som förstör din träningsrutin, och inte heller något som ger ångest på grund av maten som den innebär. Njut av julens goda, träna hårt och ge tid till både spontan och planerad rörelse, så kommer du starta 2017 starkare än någonsin. 

Gårdagens lucka (från Workoutknockout) om tankar kring nyårslöften hittar ni HÄR

TRÄNINGSGLÄDJE DELUXE efter löpintervaller i backe

Text: Lisa Johansson, pt:n som bloggar om träning, kost och om att finna en balanserad livsstil.
Morgondagens inlägg presenteras av drivna träningsentreprenören Camilla Johansson.

Kommentarer
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.