Kroppsviktsträning – effektiv träning som alla hinner med

Kroppsviktsträning - effektiv träning som alla hinner med

Svårt att hinna med träningen? Bodyweight training system är till för alla som kämpar med att få ihop livspusslet och balansen mellan jobb och privatliv. Med Bodyweightbanden kan du träna på hotellrum, hemma framför tv-n eller i trädgården.

– Ett Bodyweightband tar mindre plats i resväskan än ett par joggingskor. Ett perfekt redskap för en jäktad karriärmänniska som vill kunna träna enkelt och effektivt. På bara en kvart går det att genomföra ett träningspass i stort sett var som helst. Intensiteten bestämmer man själv, övningarna ger resultat oavsett vilken ambitionsnivå man har med sin träning, säger Kennet Båth, medgrundare till Bodyweight training system.

Historien om Bodyweight tar sin början i en jobbig händelse med lyckligt slut. Kennet Båth råkade tillsammans med sin fru ut för en allvarlig bilolycka.

– Vi klarade oss mirakulöst bra men har båda fått whiplashskador som till en början begränsade oss i vårt dagliga liv. Den efterföljande rehabiliteringen gjordes till stor del med hjälp av bandträning, berättar Kennet Båth.

Både Kennet och hans fru Anna-Maria Båth har levt sportiga och aktiva liv. Under årens lopp har de ägnat sig åt alltifrån styrketräning på elitnivå till gymnastik och tennis.

– Nu var vi hänvisade till banden och upptäckte snart att det fanns utrymme för förbättringar. Samtidigt blev vi positivt överraskade av att träningen var så effektiv, 15 minuter om dagen gav förbluffande resultat.

En produktutvecklingsidé började gro. Både Anna-Maria och Kennet är egna företagare med stor erfarenhet av affärsutveckling och effektiv marknadsföring.

– Vi ville skapa innovativa träningsprodukter av hög kvalitet och metoder för att hålla sig frisk och aktiv. Med gemensamma krafter satte vi igång med att utveckla bandens teknik och funktion. Siktet var inställt på att ta bandträningsredskapen in i 2000-talet. Tillsammans har vi skapat Bodyweight training system, det är fortfarande träning med bandredskap, men på en helt ny nivå.

Läs mer: bodyweight.se

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.