Bjud på enkel och krämig tonfiskröra med curry från ”Julia Samuelsson”. Passande fyllning i din lunchmacka, bakad potatis eller middagen ihop med ris?
Tonfiskröra med curry är ett lätt och läckert knep att ta till när din tid är knapp. Snabb att göra, full av protein och en god, passande fyllning i din bakade potatis, en baguette eller som en matig middag med valfria tillbehör. Till sommarens picknick eller enkel lunchsallad kanske, när du inte är sugen på att stå länge i köket eller äta varm mat? Och det fina är att du enkelt kan variera innehållet i din tonfiskröra med olika grönsaker, crème fraîche eller kvarg istället för yoghurt, byt curry mot andra kryddor – du fattar!
Stilla din hunger och njut av något lika gott för kroppen som sinnet! Receptet på denna krämiga tonfiskröra med curry får du av Julia Samuelsson, en rekommenderad stjärna att följa på Instagram för fler hälsosamma godsaker!
Krämig tonfiskröra med curry
Ingredienser:
- salladslök
- 1/2 äpple
- 1 burk tonfisk i vatten
- 200 gram turkisk yoghurt 10%
- salt och svartpeppar
- curry
- gurkmeja (mest för färgens skull)
Gör så här:
- Finhacka salladslök och äpple.
- Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop alla ingredienserna.
- Smaka av och krydda eventuellt mer.
- Servera med ris!
Tonfiskröra med curry
Ingredienser
- salladslök
- 1/2 äpple
- 1 burk tonfisk i vatten
- 200 gram turkisk yoghurt 10%
- salt och svartpeppar
- curry
- gurkmeja mest för färgens skull
Instruktioner
- Finhacka salladslök och äpple.
- Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop alla ingredienserna.
- Smaka av och krydda eventuellt mer.
- Servera med ris!
Tips! Rör ihop en stor sats när du ändå är på gång. Kanon att ha i kylen till dagar med mindre tid.