När du vill ha garanterat saftigt och mört kycklingkött – prova att laga en krämig kycklinggryta med kokosmjölk.
En gryta ”lagar sig själv” när du gör annat och är en bra maträtt om du behöver rensa i kylen. Du kan ta lite av vad du har hemma, eftersom det mesta passar. Praktiskt av flera skäl alltså, svårt att misslyckas med och resultatet blir väldigt gott.
Krämig kycklinggryta med kokosmjölk
Ingredienser:
- 500 gram kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 1-2 burk kokosmjölk (cirka 600 g)
- 1/2 burk soltorkade tomater
- 2 tsk sambal oelek
- 1 msk tomatpuré
- 1 kryddmått paprikapulver
- 1 kryddmått chiliflingor
- 1 st tärning kycklingbuljong
- salt och peppar
- valfria nötter
Gör så här:
- Hacka löken och skär kyckligen i mindre bitar. Stek sedan i lite olja.
- Häll över kokosmjölken och lägg i buljong, tomatpuré och sambal oelek.
- Låt grytan stå och koka ihop på medelvärme så att den blir krämig.
- Lägg i soltorkade tomater och krydda.
- Servera med nötter och valfria tillbehör, t.ex. bönpasta, potatis, ris och grönsaker.