Krämig kycklinggryta med kokosmjölk

kycklinggryta

När du vill ha garanterat saftigt och mört kycklingkött – prova att laga en krämig kycklinggryta med kokosmjölk.

En gryta ”lagar sig själv” när du gör annat och är en bra maträtt om du behöver rensa i kylen. Du kan ta lite av vad du har hemma, eftersom det mesta passar. Praktiskt av flera skäl alltså, svårt att misslyckas med och resultatet blir väldigt gott.

Krämig kycklinggryta med kokosmjölk

Ingredienser:

  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 1-2 burk kokosmjölk (cirka 600 g)
  • 1/2 burk soltorkade tomater
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 kryddmått paprikapulver
  • 1 kryddmått chiliflingor
  • 1 st tärning kycklingbuljong
  • salt och peppar
  • valfria nötter

Gör så här:

  1. Hacka löken och skär kyckligen i mindre bitar. Stek sedan i lite olja.
  2. Häll över kokosmjölken och lägg i buljong, tomatpuré och sambal oelek.
  3. Låt grytan stå och koka ihop på medelvärme så att den blir krämig.
  4. Lägg i soltorkade tomater och krydda.
  5. Servera med nötter och valfria tillbehör, t.ex. bönpasta, potatis, ris och grönsaker.

kycklinggryta
Skriv ut Pin
4.50 från 4 röster

Krämig kycklinggryta med kokosmjölk

Måltid Lunch, Middag
Tag kyckling, kycklinggryta, kycklinggryta med kokosmjölk, r
Specialkost Glutenfritt
KCAL/Portion 399-399

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 1-2 burk kokosmjölk
  • 0,5 burk soltorkade tomater
  • 2 tsk sambal oelek 
  • 1 msk tomatpure
  • 1 krm paprikakrydda
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tärning kycklingbuljong 
  • 1 nypa salt och peppar
  • 2 msk valfria nötter

Fler goda kycklingrecept hittar du här:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg