Smörstekt kyckling med ugnsrostade rotfrukter och rostade kikärtor

Rotfrukter är underskattad gourmetmat. Billig, närproducerad, näringsrik, enkel att tillaga och passande till det mest. Här bjuder Frida på en snabbfixad rätt med ugnsrostade rotfrukter ihop med smörstekt kyckling och knaprigt rostade kikärtor.

Smörstekt kyckling med ugnsrostade rotfrukter och rostade kikärtor

Ingredienser:

  • 900 g kycklingfilé
  • Smör att steka i
  • Salt & peppar
  • 300 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 4 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g kikärtor
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 dl crème fraiche
  • örtsalt
  • ruccola
  • torrostade frön

Gör så här:

  1. Skär rotfrukterna i bitar och lägg i en ugnssäker form med olja och smör.
  2. Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt bland rotfrukterna. Salta, peppra och blanda allt.
  3. Rosta i ugnen på 225° tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Strimla och stek kycklingen i smör. Salta och peppra.
  5. Häll av spadet från kikärtorna, skölj och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, samt krossa en vitlöksklyfta, lägg i och rör om. Salta och rosta i ugnen i ca 15 min.
  6. Låt kikärtorna torka på ett hushållspapper. Pudra över paprikapulver.
  7. Blanda crème fraiche med örtsalt och svartpeppar.
  8. Servera allt och toppa med ruccola och frön.

kyckling

Skriv ut recept
Smörstekt kyckling med ugnsrostade rotfrukter och rostade kikärtor
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
kcal 399-399
Portioner
Ingredienser
måltid Lunch, Middag
kcal 399-399
Portioner
Ingredienser
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skär rotfrukterna i bitar och lägg i en ugnssäker form med olja och smör.
  2. Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt bland rotfrukterna. Salta, peppra och blanda allt.
  3. Rosta i ugnen på 225° tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Strimla och stek kycklingen i smör. Salta och peppra.
  5. Häll av spadet från kikärtorna, skölj och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, samt krossa en vitlöksklyfta, lägg i och rör om. Salta och rosta i ugnen i ca 15 min.
  6. Låt kikärtorna torka på ett hushållspapper. Pudra över paprikapulver.
  7. Blanda crème fraiche med örtsalt och svartpeppar.
  8. Servera allt och toppa med ruccola och frön.

fridaskok

 

Recept och bilder: Frida Martis, en tandläkarstudent i Stockholm med rötterna utanför Jönköping. Följ hennes blogg Fridas Kök för fler recept och inspiration om det hon brinner för – matlagning och bakning.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa