Go Back
kyckling_kikartor
Print Pin
4 från 1 röst

Smörstekt kyckling med ugnsrostade rotfrukter och rostade kikärtor

Måltid Lunch, Middag
Tag kyckling, kycklingrecept, mattips, middagstips, recept kyckling, recept rotfrukter, ugnsrostade rotfrukter
KCAL/Portion 399-399

Ingredienser

  • 900 g kycklingfile
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 4 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 400 g kikärtor
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 näve ruccola
  • 2 msk torrostade frön

Instruktioner

  • Skär rotfrukterna i bitar och lägg i en ugnssäker form med olja och smör.
  • Krossa vitlöksklyftorna och tillsätt bland rotfrukterna. Salta, peppra och blanda allt.
  • Rosta i ugnen på 225° tills rotfrukterna är mjuka.
  • Strimla och stek kycklingen i smör. Salta och peppra.
  • Häll av spadet från kikärtorna, skölj och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, samt krossa en vitlöksklyfta, lägg i och rör om. Salta och rosta i ugnen i ca 15 min.
  • Låt kikärtorna torka på ett hushållspapper. Pudra över paprikapulver.
  • Blanda crème fraiche med örtsalt och svartpeppar.
  • Servera allt och toppa med ruccola och frön.