Tänk dig en riktigt kladdig, söt brownie. Som smälter i munnen och gör lika gott för kroppen som själen. Här hittar du recept på naturligt söt chokladnjutning.
En smula socker då och då är inget att vara rädd för, men samtidigt finns det många alternativ som ger både njutning och näring i ett. Intresset för alternativa och naturliga sötningsmedel ökar, något vår inspirerande bloggare Linn Appelskog har koll på. Här bjuder vi på hennes recept på kladdiga brownies utan vanligt socker.
Kladdig brownie utan socker
– 10 dadlar
– 2 ägg
– 2 msk kakao
– 2 msk smält kokosolja
– 1 msk honung
– 2 msk sockerfri hasselnötskräm
– 1 msk kaffe
– 1 dl mandelmjöl
– 1 dl havregryn
Gör så här:
1. Mixa dadlar, ägg och kakao till en slät smet.
2. Smält kokosolja, hasselnötskrämen och honung och blanda detta med dadelsmeten.
3. Tillsätt kaffet och sedan madelmjöl och havregryn och blanda allt samman.
4. Häll upp i en form med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175° i ca 15-20 minuter. Håll koll på kakan för att undvika att den blir torr.
5. Ta ut kakan och låt den svalna. När den är kall breder du lite extra hasselnötskräm över den. Ställ att svalna i kylen en stund.
6. Servera gärna med lättvispad grädde och färska hallon.
Ha en riktigt go helg!
/Text och bilder: Anna Lissjanis
Undra om man kan använda Agave sirap istället för honung?
Hej Elin! Det kan du absolut göra.