Kikärtstacos med lila sötpotatispommes – recept på World Meat Free Day

Kikärtstacos med lila sötpotatispommes - recept på World Meat Free Day

Idag är ingen vanlig Meat Free Monday – det är World Meat Free Day, ett globalt initiativ som uppmuntrar världen att äta bättre för planeten genom att minska köttintaget. Det firar vi med att bjuda på ett recept på rostade kikärtstacos med bakade lila sötpotatispommes.

Tacos på en måndag? Ja, varför inte, speciellt en dag då vi vill uppmuntra till en vegetarisk variant – snäll mot miljön, vacker och hälsosam. Förutom att ha en fin levande färg innehåller lila sötpotatis mer antioxidanter än andra sorter potatis. Testa dem i pommesform ihop med kikärtstacos.

Kikärtstacos med lila sötpotatispommes

Ingredienser 2 portioner:

– 150g morot

– 1 avokado

– 1 salladshuvud, t.ex. romansallad

– 1 citron

– 1 msk dukkah

– 1 msk olja

– 20 g kokosgrädde

– 240 g kikärter

– 2 tsk harissa krydda

– 300 g lila sötpotatis

Gör så här:

1. Förvärm ugnen till 200° och koka upp vatten i en vattenkokare.

2. Skala och skär den lila sötpotatisen i pommesstavar. Sila av kikärterna och lägg i en skål med 2 tsk olja, dukkah och harissa. Smaka med havssalt och blanda väl.

3. Placera lila sötpotatisfries på en plåt och ringla över 1 tsk olja och strö över en nypa havssalt. Placera sedan kikärterna på en separat plåt. Placera båda plåtarna i ugnen i 20 minuter. Rör om bland pommesen och kikärter halvvägs genom matlagning.

4. Rör ihop kokosgrädden i en skål ihop med 30 ml kokande vatten. Skala och skiva moroten, eller gör morotsnudlar med en spiraliserare eller Julienne peeler. Placera moroten i slålen med kokoskrämen och rör om.

5. Skala och skiva avokado och mosa med en gaffel. Krama i hälften av saften från citronen. Skär slutet av salladen och separera bladen.

6. Fyll salladsbladet med krossad avokado, kokos, morot och kryddade kikärter. Pressa över resterande citronsaft och servera tillsammans med lila sötpotatisfries.

Recept från Mindful Chef i samband med World Meat Free Day – en dag SportHälsa gärna stöttar. Vi hjälper gärna till med att öka medvetenheten om fördelarna med att äta mindre kött för en hälsosammare, balanserad kost som är bättre för vår planet och våra livsmedelssystem. Läs mer om World Meat Free Day här och stötta initiativet med en vegetarisk måndag du med!

Text: Anna Lissjanis

Kikärtstacos med lila sötpotatispommes - recept på World Meat Free Day
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Kikärtstacos med lila sötpotatispommes - recept på World Meat Free Day

Måltid Middag
Tag köttfria tacos, köttfritt, meat free monday, recept, vegetariska tacos, vegetariskt recept, vegotacos, World Meat Free Day
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 200-399
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg