Karoline Pettersson – 5 snabba med månadens bokaktuella inspiratör

karoline pettersson

Möt Karoline Pettersson – legitimerade dietisten, personlig tränaren, föreläsaren, älskade influencern och högaktuella författaren som brinner för att skapa en hälsosam syn på mat. Att det ska vara gott och enkelt för alla människor att må bra.

Karoline Pettersson är Göteborgsbönan du förmodligen stött på i något sammanhang? Som coach, föreläsare, på Instagram med sina (just nu) 111 000 följare eller i TV-soffan när hon berättat om sin senaste bok?

Karoline är utbildad dietist i grunden och jobbar idag med sitt egna bolag mot mer friskvård och hälsa. Sedan 2014 driver hon populär coachning online där hon hjälper människor att nå sina mål och samtidigt skapa hållbar balans. Och succén fortsätter. I november 2021 släppte hon sin första kokbok, 2023 blev hon utsedd till årets digitala inspiratör och i januari 2024 släpptes den andra kokboken utgiven hos Bonnier Fakta.

– Jag har olika ben jag står på: sociala medier/influenser, coachningen och min egna hälsaapp KP coachning och är GRATIS för alla. Sen håller jag även föreläsningar, event och vill givetvis lyfta min nya bok ”Budgetbra! : recept för hälsan och plånboken”, berättar Karoline.

Karoline Pettersson
Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

”Du kan laga hälsosam mat utan att det kostar skjortan! I tider när maten är dyrare än någonsin kan det kännas svårt att prioritera hälsan – men det går att hitta smarta genvägar. Populära dietisten Karoline Pettersson hjälper dig att ta hand om ditt och familjens mående med enklare medel och utan att behöva vara extrem. Här finns cirka 50 recept med mycket näring per krona. Lättlagade, funktionella recept med bra smak. Karoline delar också frikostigt med sig av kunskap, erfarenhet och smarta tips för tuffare tider. Helt enkelt en bok fylld av plånboksvänlig mat som håller dig pigg och frisk.”

► Köp boken här!

Karoline Pettersson
Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

– Boken kom till eftersom att jag tyckte det saknades en variant med hälsosam mat till en rimlig peng. Många har en föreställning om att näringsrik och hälsosam mat är så dyrt idag och många hälsoböcker innehåller också en mängd olika ingredinser som är dyrare än guld många gånger. Det gör att steget till vad hälsosamt är och att äta hälsosamt blir så stort, menar Karoline Pettersson.

Syfte med boken Budgetbra! är att du ska få en samling av enkla tips och tricks för att göra din handling billigare över tid. Även faktadelen består även den av applicerbara råd för barnfamiljen på tema ”back to basic”.

Karoline Pettersson
Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

I våra 5 snabba får du veta mer om Karoline Pettersson. Hur ser hennes bakgrund ut? Träning just nu? Har hon någon ”hatövning” och vilka är Karolines bästa hälsoråd till dig som läser? Svaren hittar du här:

5 snabba med Karoline Pettersson – månadens inspiratör

1. Din ”korta” om dig och hur du hamnade här?

– Jag är från början fotbollsspelare som utbildade mig till PT när jag blev skadad och intresserade mig mer för gymmet. På min PT utbildning gick jag även vidare och blev kostrådgivare och där och då upptäckte jag att det var kosten jag tyckte var roligast så då sökte jag min till Dietistprogrammet i Göteborg. Gick där 3 år + idrottsnutrition sen startade jag mitt egna bolag. Jag älskar att jag än idag 7 år senare verkligen brinner 100% för det jag gör och ser inte att jag ”jobbar” utan bara gör det jag älskar.

2. Hur ser din träning och kost ut idag?

Just nu har träningen fått stå lite till sidan pga att jag prioriterade mer jobb. Ofta ligger jag annars på 5 pass per vecka, men nu en tid har jag snittat med 3-4 medvetet. Jag löper också mycket just nu, sprang marathon förra året och vill göra det igen. så just nu ser det ut som 2-3 löppass, distans, intervall och fart. Sen på gymmet rehabar jag en tidigare skada i höft och prehabar allt annat. Har jag tid och plats i mitt schema kör jag gärna något HIIT pass per vecka för att jag tycker det är roligt.

”Kosten är enkel, så som jag är som person.”

– Kosten är enkel, så som jag är som person. Veckorna är matlådor – jag gör oftast 10-12 matlådor varje sön som jag äter. Där är det väldigt basic så som ris, potatis med nötfärs, kyckling, tonfisk och en mängd grönsaker sen tillsätter jag alltid ex olja/sås. Ibland gör jag även kikärtsgrytan från boken och pajerna för att ha mer mat på kvällarna!

– Helger är alltid mer fria i form av sovmorgon och ofta äter vi ute på stan eller tar hem mat. Jag gillar den flexibiliteten. Äter ofta 3-4 ggr per dag. Frukost är gröt 9/10 fall men även min overnight oats från boken samt pannkakorna från boken har blivit favoriter.

3. Om du skulle ge våra läsare enbart 3 hälsotips – vilka är det?

  1. RÖR dig för att leva länge!
  2. ÄT färgglatt!
  3. NJUT MER av livet!

4. Din absolut bästa övning – och värsta?

  • Bästa: marklyft. Komplett övning som kan varieras men som är väldigt bra för hela kroppen.
  • Värsta: måste vara ex thrusters. Usch! Ogillar även burpees box over där man ska hoppa och ner och nej! Jag älskar att göra pull-ups. Jag kunde inte det förut så varenda en gör mig glad nu.
Karoline Pettersson
Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

5. Var och hur möter vi dig härnäst?

– Härnäst är det mycket fokus på appen KP COACHNING och boken, så jag hoppas att få se alla som läser i appen. Där kommer det framåt finnas utbildningsmaterial, recept, artiklar, träningspass och så mycket mer. Den optimala hälsoappen helt enkelt!

– Jag har även event i olika städer där jag är inhyrd av olika gym och företag samt i maj kommer jag ha ett stort event i Göteborg där jag bor.

Spännande Karoline. Tack för intervjun, all inspiration du sprider och stort lycka till framöver!

Här hittar du mer av Karoline Pettersson:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.