Något nytt, gott av sommarens bär? Grädda en plåt med jordgubbsscones i ugnen att lyxa till dina frukostar med.
Ett rekommenderat recept till sommaren är jordgubbsscones som du bakar liksom klassiska filmjölksscones, men fyller med sommarens färska jordgubbar.
Hur vackra är inte dessa jordgubbsscones? De blir så fina när jordgubbarna dels syns i små fläckar i degen, samtidigt som de ger alltihopa en ljust rosa ton. Och goda. Prova!
Jordgubbsscones
Ingredienser, ca 5 st:
- 125 g jordgubbar hackade i små bitar
- 4 dl mjöl
- 2 msk strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 50 g kallt smör i kuber
- 1,5 dl filmjölk
- 2 msk jordgubbssaft (koncentrat) valfritt!
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i filmjölk och arbeta ihop degen. Tillsätt jordgubbssaft om du har hemma. Ger lite extra smak och en lätt rosa färg på degen.
2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
3. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
4. Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad.
Recept och bilder:
Baka med mig – Vendela