Bjuda på frisk och smakrik jordgubbssalsa till sommarbuffén, ditt grillade eller i tacos? Gott, fräscht, vackert och stämningsfullt till sommarfesten. Här hittar du Jenny och Magnus Anderssons fräscha recept ur boken ”Ren & naturlig mat”.
Jordgubbssalsa är den perfekt pricken över ”i” till sommarens grillade! En frisk och läcker rätt som både blir en härlig färgklick på bordet och bryter av med sin härliga sötma. Ett av alla lätta, goda och hälsosamma recept du hittar i ”Ren & naturlig mat”, boken som underlättar din vardag och samtidigt ger dig en hälsosam grund att stå på. Verktyg för att fortsätta med en fin och hållbar kosthållning.
Författare är Jenny och Magnus Anderssons, paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan- och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Mer om det kan du läsa i bloggen ”Under vårt tak”, plus hitta inspiration att prova deras framgångsrecept själv? Här ett gott exempel i form av jordgubbssalsa.
Jordgubbssalsa – läckert, friskt och somrigt recept
Ingredienser, 4 portioner:
- 500 g jordgubbar
- 250 g mango
- 30 g salladslök
- 1 lime (saften)
- 1 msk färsk koriander (hackad)
- 1 nypa havssalt
Gör så här:
- Rensa och dela jordgubbarna i fyra delar. Lägg ner i en bunke.
- Dela mangon i mindre bitar.
- Skölj och skär salladslöken i fina ringar. Tillsätt mangon och salladslöken.
- Pressa över saften från limen, ca 2 msk.
- Hacka koriandern och tillsätt även denna. Blanda samman försiktigt.
- Smaka av med en nypa salt och rör om.
- Låt din jordgubbssalsa stå en stund innan servering så att smakerna blandar sig fint med varandra.
- Förvara salsan kallt i kylskåpet i en lufttät burk.
Jordgubbssalsa
Ingredienser
- 500 g jordgubbar
- 250 g mango
- 2 dl mandelmjöl
- 30 gram salladslök
- 1 st lime saften
- 1 msk färsk koriander hackad
- 1 nypa havssalt
Instruktioner
- Rensa och dela jordgubbarna i fyra delar. Lägg ner i en bunke.
- Dela mangon i mindre bitar.
- Skölj och skär salladslöken i fina ringar. Tillsätt mangon och salladslöken.
- Pressa över saften från limen, ca 2 msk.
- Hacka koriandern och tillsätt även denna. Blanda samman försiktigt.
- Smaka av med en nypa salt och rör om.
- Låt din jordgubbssalsa stå en stund innan servering så att smakerna blandar sig fint med varandra.
- Förvara salsan kallt i kylskåpet i en lufttät burk.
”Ren och naturlig mat” är en kort sammanfattning på recepten i denna bok samt tankarna kring kosthållningen Paleo. Kost som hjälper kroppen att leva ut sin fulla potential, bidrar till stora hälsovinster och smakar fantastiskt. Du hittar boken ”Ren & naturlig mat” här på Isaberg Förlag AB.