Hälsosamma ingredienser som för tur med sig

näringsberäknade recept

Nyttig mat är bra för både kropp och knopp, men visste du att den kan boosta din tur med? I vissa kulturer ser man nämligen flera fantastiska ingredienser som rena lyckobringare, inte minst i den kinesiska där feng shui förespråkar vindruvor så väl som granatäpplen. Perfekta ingredienser inför en rolig spelkväll med vännerna.

Inflation och stigande priser åsido, att laga mat i Sverige har egentligen aldrig varit tacksammare. I dag är mataffärerna fullproppade med spännande ingredienser från världens alla hörn och nya exotiska råvaror dyker upp på löpande band. Att det är bra att äta rätt för både den fysiska och psykiska hälsans skull kommer knappast som någon nyhet, men det kan finnas andra poänger med. 

I flera kulturer anses flera hälsosamma ingredienser inte bara vara nyttiga och goda, utan också föra med sig tur. Att laga mat med dessa smarrigheter är helt enkelt perfekt inför en spelkväll med vännerna, exempelvis om ni planerar att betta på någon av sommarens alla stora idrottshändelser. Snart är det nämligen dags för OS såväl som fotbolls-EM och Wimbledon. Den som är nyfiken kan hitta casino bonusar här som ger en lite extra att spela för.

Använd dig av tursamma örter

Att hästskor och fyrklöver för tur med sig är det nog ingen som har missat, men visste du att det samma går att säga om mynta? Länge förpassad i de svenska hushållen till att göra lyxigare mojitos, har myntan äntligen börjat brukas med större variation. Tur det, för den är inte bara fullproppad med A- och C-vitaminer utan smakar också väldigt spännande och friskt. Exempelvis är myntan jättegod att ha i vietnamesiska sommarrullar eller i en härlig sallad. 

Medan många av oss är osäkra på hur mynta går att bruka, är basilika en annan lyckobringare vi är betydligt mer bekväma med. Redan de gamla romarna hade stor tilltro till basilikans specialkrafter och brukar därför dekorera blombuketter med den älskade örten. Basilika är en underbar smaksättare och en fantastisk källa till A-, B- och C-vitaminer. Den är också rik på kalcium och järn. Att komma på fantastiska rätter med basilika är inte särskilt svårt, det är ju faktiskt tillräckligt gott på egen hand. Ett supergott och enkelt tips för spelkvällen är att servera en klassisk caprese med olivolja ringlad över skivade tomater, mozzarella och basilika, kryddat med salt och peppar. Varför inte testa att lägga på några myntablad med?

Frukt för tur, pengar och välstånd med sig

Som vi nämnde inledningsvis är kopplingen mellan vad vi äter och vår tur som starkast i den kinesiska kulturen där feng shui har sitt ursprung. Vanligtvis när läran om hur miljö påverkar ens mående är det inredningstips som kommer på tal, men det är så klart bara en liten del av kakan. I feng shui spelar också frukt en stor roll – och inte bara som dekorativa medel. Vindruvor och granatäpplen symboliserar exempelvis fertilitet och överflöd, medan persikor för med sig tur och skönhet. Andra frukter som för tur och välstånd med sig är aprikoser (med sitt gyllene fruktkött), äpplen, vattenmelon och ananas. Att bjuda på en fruktsallad är med andra ord en strålande idé under spelkvällen, men se till att servera allt i bitar om sju och åtta. Medan sju är en lyckosiffra här i väst, har nummer åtta samma funktion i öst. En annan rolig idé är att göra isglass av frukt, men tillräckligt små för att ni ska kunna äta sju eller åtta stycken.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.