Hälsofördelar du får av D-vitamin – solens boost i kapselform

Saknar du solen och värmen? Tyvärr kan vi inte göra så mycket åt just det, men det finns iallafall ett sätt att ersätta solens hälsofördelar, även under vinterhalvåret. Läs om fördelarna du får av D-vitamin från D-pearls, solens vitamin i kapselform.

Hälsofördelar du får av D-vitamin

I vårt ganska solfattiga land finns det risk att drabbas av låga värden av D-vitamin.
Vitamin D är viktigt bland annat för normal funktion av vårt immunsystem. Och eftersom den största delen av vårt D-vitamin kommer från solen är det viktigt att se till att vi får i oss tillräckligt med D-vitamin även under vinterhalvåret.

Vi kan nämligen bara producera vitamin D från solljus mellan maj och september. Resterande halvan av året står solen alltför lågt på himlen för att vi ska kunna bilda vitaminet via dess strålar.

Vissa livsmedel, fet fisk i synnerhet, innehåller vitamin D. Men att förlita sig till kosten ger ingen garanti för att få tillräcklig mängd av detta viktiga näringsämne, och allt fler människor tar tillskott av D-vitamin för att vara på den säkra sidan

Det finns flera typer av D-vitamin, men de två viktigaste formerna är D2 (ergokalciferol) och D3 (kolekalciferol). D3 är den form av vitamin D som syntetiseras i huden när vi exponeras för tillräckliga mängder solljus, eller liknande typ av UV-strålning.

I kroppen finns det så kallade receptorer för D-vitamin i alla olika vävnader: tänder, ben, muskler, hjärna etc. Vi behöver även vitaminet för att bland annat behålla en normal benstomme och tänder, ett normalt immunsystem, normal muskelfunktion och ett antal andra biologiska funktioner.

D-Pearls är små mjuka kapslar som finns i tre olika styrkor, med 20 till 80 mikrogram vitamin D3 i varje kapsel. Eftersom vitamin D är ett fettlösligt vitamin är det upplöst i kallpressad olivolja av hög kvalitet, för att förbättra absorptionen i matsmältningskanalen. Kapslarna är små vilket gör dem lätta att svälja, men de kan också tuggas.


Forskning har visat att D-Pearls har en hög absorption i kroppen

D-vitamin har flera viktiga funktioner i kroppen, till exempel:

  • Bidrar till normala nivåer av kalcium i blodet
  • Bidrar till normal absorption och nyttjande av kalcium och fosfat
  • Bidrar till att bibehålla normal benstomme
  • Bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion
  • Bidrar till att bibehålla normala tänder
  • Bidrar till normal funktion av immunsystemet
  • Har en roll i processen för celldelning och cellspecialisering

Så håll dig frisk och stark genom vintern, läs mer om D-Pearls här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.