Hallon- och lakritscheesecake – sagolikt god smakkombo

lakritsscheesecake

Du älskar lakrits, hallon och sötsaker, men inte ett pendlande blodsocker? Då är denna krämiga, sockerfria lakritscheesecake för dig.

Lakritscheesecake – en dessert med det lilla extra. Föreställ dig godiset hallon- och lakritsdöskalle, men i en festlig version som både räcker till fler och ger mer. På en nötig botten får du ett lager av syrlig hallongelé toppad med choklad-och lakritssås. En sagolik smakkombination, dessutom helt utan socker eller gluten.

Prova Instagramprofilen @swedishketo´s skapelse, ett av många mumsiga ketorecept med naturliga- och sockerfria produkter som du hittar hos The Friendly Fat Company.

Hallon- och lakritscheesecake

Ingredienser, ca 8-10 bitar

Botten:

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 3 msk erythritol
  • 100g smör

Fyllning:

  • 400g färskost
  • 2 ägg
  • 1 dl erythritol
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 msk lakritspulver

Hallontopping:

  • 350g frysna hallon
  • Juice från 1 citron
  • 1 dl vatten
  • 1 dl erythritol
  • 2,5 gelatinblad
  • 25g smör

Choklad- och lakritssås

  • 2 msk kakaopulver
  • 1 dl grädde
  • 10,5 dl mjölk
  • 4 msk erythritol
  • 2-3 tsk laktrits
  • 30g 90% mörk choklad
  • En nypa havssalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 ° C.
  2. Blanda alla ingredienser för botten och forma till en deg. Täck botten på en rund springform täckt i bakplåtspapper och grädda i ugnen i 8-10 min. Låt svalna.
  3. Vispa ägg, erytritol och vanilj med en elvisp tills det är fluffigt. Det tar cirka 10 minuter. 
  4. Vispa ned i färskosten. Och tillsätt sedan in lakritspulvret och vispa. Börja med 1 msk och smaka av, tillsätt sedan resten. Lakritsmaken blir lite mindre efter bakning så du kan behöva mer än du tror.
  5. Häll blandningen över botten och grädda i ugnen i cirka 30-40 min. Ta ut och låt den bli fast i kylen i cirka 1-2 timmar. 
  6. Hallonlager: Låt hallonen koka upp i en kastrull. Ta sedan bort och använd en sil för att pressa ut all saft ur hallonen tills nästan endast kärnorna är kvar. Använd en sked för att verkligen få ut all vätska.
  7. Blöt gelatinarken i kallt vatten i 5 minuter. Tillsätt allt utom gelatin och smör i en kastrull. Vispa tills det kokar. Tillsätt gelatinarken och fortsätt vispa på medelvärme i 2 min. Tillsätt smöret och vispa i några sekunder tills det smält och ta sedan bort från värmen. Låt svalna.
  8. När kakan är riktigt fast, häll den kylda hallonsåsen över kakan. Det är viktigt att kakan är ordentligt fast annars kommer såsen att blandas med kakan. Ställ i kylen tills hallonlagret är fast. Tar cirka 30 minuter.
  9. Gör lakritssåsen under tiden. Tillsätt erythritol, kakao, grädde och mjölk i en kastrull. Vispa tills det kokar. Låt sjuda på låg värme i 2-3 minuter medans du rör om. Tillsätt lakritspulver och mörk choklad. Rör om i ytterligare en minut. Ta bort och svalna. Häll i en plastpåse, klipp av ett litet hörn och dekorera sedan cheesecaken. Spara resten av såsen till servering. 

lakritsscheesecake
The Friendly Fat Co. är ett ungt svenskt bolag med grundfilosofin att det vi äter påverkar hur vi mår och presterar och tillverkar kosttillskott och snacks anpassade för en Ketogen diet. Produkterna är baserade på nyttiga fetter, alltid 100% naturliga ingredienser, har mycket lågt kolhydratsinnehåll och är fria från alla former av tillsatt socker och tillsatser.

Gillar du hallon- och lakritscheesecake rekommenderar vi även:

lakritsscheesecake
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Hallon- och lakritscheesecake – sagolik smakkombo av sockerfritt recept

Måltid Efterrätt
Tag cheesecake, lakritsscheesecake, sockerfri cheesecake
Specialkost Glutenfritt, LCHF
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg