Vill du äta gott, hälsosamt, okomplicerat och trendigt? Då är det Poké Bowl du ska satsa på. Den hawaiianska husmanskosten som tagit oss med stormsteg.
Den populära rätten Poké Bowl ´s namn betyder ”att dela” eller ”skära itu ”och det är precis vad du gör. På en bas av ris lägger du delade bitar av marinerad fisk och grönsaker du gillar. Enkelt. Fräscht, nyttigt och väldigt gott med en kombination av olika smaker och strukturer. Här hittar du receptet för att göra din egen Poké Bowl, lätt att ändra efter eget tycke.
Läcker Poké Bowl med lax
Ingredienser lax:
- 360 g Sashimilax
- 2 msk Japansk soja
- 1 msk Rapsolja
- 1 msk Sesamolja
- 1 msk Honung Flytande
- 1 st Lime
- 2 tsk Färsk ingefära
- 0.5 st Chilipeppar Färsk
- 2 tsk Sesamfrö
Ingredienser picklad rödkål:
- 250 g Rödkål Färsk
- 1 st Lime
- 1 msk Vatten
- 1 msk Honung Flytande
- 2 krm Salt Fint
Förslag på tillbehör:
- 4 dl Jasminris
- 10 g Alger
- 200 g Edamamebönor
- 200 g Mango Fryst
- 50 g Gurka
- 50 g Cashewnötter Naturella
- 2 st Avokado
- 2 krm Chiliflakes
- 0.5 tsk Flingsalt
Gör så här:
- Koka ris enligt anvisning.
- Under tiden förbereder du tillbehören. Tärna lax, riv ingefära, finhacka chilipeppar och pressa saften ur limen. Blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt marinera i ca 10 minuter.
- Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål. Låt marinera 10 minuter.
- Låt edamamebönorna och (den tärnade) mangon tina, strimla salladslöken. Lägg algsalladen i blöt.
- Fyll djupa skålar (antal beroende på personer) med ris i botten och toppa med tillbehör runt om.
- Toppa gärna med lite flingsalt, chiliflakes och
Bon apetit!