Godaste pumpakakan med läcker frosting – recept utan socker eller mjöl

godaste pumpakakan
Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet

Här hittar du receptet på kanske godaste pumpakakan med härlig frosting – helt utan vetemjöl och vitt socker.

Till Halloween eller när som helst på året – en bit av godaste pumpakakan vi känner till är aldrig fel. Söt och god utan raffinerat, vitt socker eller vetemjöl. Fika du kan duka upp till såväl den med glutenintolerans, diabetes eller som vill hålla nere sitt intag av socker. Framför allt uppskattat fikabröd, saftigt och gott när suget slår till.

Godaste pumpakakan

Ingredienser:

  • 3 dl strimlad pumpa
  • 50 g smör
  • ¾ dl sötströ / sukrin melis
  • 3 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 ½ dl mandelmjöl
  • 3 tsk kanel
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ dl rysk yoghurt

Frosting:

  • 50 g smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 tsk sukrin melis
  • ½ tsk vaniljpulver

Gör så här – kakan:

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sukrin melis.
  3. Blanda bakpulver, mandelmjöl, kanel och vaniljpulver.
  4. Blanda alla ingredienser ordentligt.
  5. Häll ut smeten i en form och grädda i ugnen på 175° i cirka 15 minuten.

Gör så här – frosting:

  1. Blanda rumstempererat smör med philadelphia.
  2. Häll i sukrik melis och vaniljpulver. Blanda allt ordentligt.
  3. Bre på glasyren när kakan har svalnat.
godaste pumpakakan
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Godaste pumpakakan

Måltid Efterrätt
Tag god pumpakaka, pumpa, pumpakaka, recept med pumpa, sockerfri pumpakaka
Specialkost Glutenfritt
KCAL/Portion 200-399

Ingredienser

  • 3 dl strimlad pumpa
  • 100 g smör
  • 1 dl skuren melis / sötströ
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vanlijpulver
  • 0,5 dl rysk yoghurt alt. liknande alternativ
  • 200 g philadelphiaost

Instruktioner

  • KAKAN: 1. Smält smöret. 2. Vispa ägg och sukrin melis. 3. Blanda bakpulver, mandelmjöl, kanel och vaniljpulver. 4. Blanda alla ingredienser ordentligt. 5. Häll ut smeten i en form och grädda i ugnen på 175° i cirka 15 minuten.
  • FROSTING: 1. Blanda rumstempererat smör med philadelphia. 2. Häll i sukrik melis och vaniljpulver. Blanda allt ordentligt. 3. Bre på glasyren när kakan har svalnat.

Gillar du denna läckra pumpakakan rekommenderar vi även:

 

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.