Här hittar du receptet på kanske godaste pumpakakan med härlig frosting – helt utan vetemjöl och vitt socker.
Till Halloween eller när som helst på året – en bit av godaste pumpakakan vi känner till är aldrig fel. Söt och god utan raffinerat, vitt socker eller vetemjöl. Fika du kan duka upp till såväl den med glutenintolerans, diabetes eller som vill hålla nere sitt intag av socker. Framför allt uppskattat fikabröd, saftigt och gott när suget slår till.
Godaste pumpakakan
Ingredienser:
- 3 dl strimlad pumpa
- 50 g smör
- ¾ dl sötströ / sukrin melis
- 3 ägg
- ½ tsk bakpulver
- 2 ½ dl mandelmjöl
- 3 tsk kanel
- ½ tsk vaniljpulver
- ½ dl rysk yoghurt
Frosting:
- 50 g smör
- 200 g philadelphiaost
- 3 tsk sukrin melis
- ½ tsk vaniljpulver
Gör så här – kakan:
- Smält smöret.
- Vispa ägg och sukrin melis.
- Blanda bakpulver, mandelmjöl, kanel och vaniljpulver.
- Blanda alla ingredienser ordentligt.
- Häll ut smeten i en form och grädda i ugnen på 175° i cirka 15 minuten.
Gör så här – frosting:
- Blanda rumstempererat smör med philadelphia.
- Häll i sukrik melis och vaniljpulver. Blanda allt ordentligt.
- Bre på glasyren när kakan har svalnat.
Godaste pumpakakan
Ingredienser
- 3 dl strimlad pumpa
- 100 g smör
- 1 dl skuren melis / sötströ
- 3 st ägg
- 1 tsk vanlijpulver
- 0,5 dl rysk yoghurt alt. liknande alternativ
- 200 g philadelphiaost
Instruktioner
- KAKAN: 1. Smält smöret. 2. Vispa ägg och sukrin melis. 3. Blanda bakpulver, mandelmjöl, kanel och vaniljpulver. 4. Blanda alla ingredienser ordentligt. 5. Häll ut smeten i en form och grädda i ugnen på 175° i cirka 15 minuten.
- FROSTING: 1. Blanda rumstempererat smör med philadelphia. 2. Häll i sukrik melis och vaniljpulver. Blanda allt ordentligt. 3. Bre på glasyren när kakan har svalnat.
Gillar du denna läckra pumpakakan rekommenderar vi även:
- Nyttig cheesecake med banan och citron
- Smulpaj utan socker och mjöl – enkelt, gott recept
- Raw Snickers utan ugn